„ЋОПАВИ ЏОНИ” ПУНИО СТУПЦЕ ХРОНИКЕ: Ухапшени Никола Вушовић важи за једног од најбруталнијих чланова криминалне групе Беливука и Миљковића

Е. Х.

11. 03. 2021. у 08:00

ЈЕДАН од најближих сарадника Вељка Беливука и Марка Миљковића и високорангирани члан њихове криминалне групе, Никола Вушовић Џони (31) са Врачара, ухапшен је у Доминиканској Републици на Карибима.

„ЋОПАВИ ЏОНИ” ПУНИО СТУПЦЕ ХРОНИКЕ: Ухапшени Никола Вушовић важи за једног од најбруталнијих чланова криминалне групе Беливука и Миљковића

Фото И. Маринковић

Он је приведен на основу међународне потернице коју је за њим расписала Србија, тачније Виши суд у Београду. Код себе је имао фалсификована документа, а идентитет је утврђен на основу отисака прстију и размене података посредством Интерпола.

Вушовићу је одређен екстрадициони притвор. Према информацијама којима располажу наша полиција и безбедносне службе, он је један од најбруталнијих чланова криминалне групе Беливука и Миљковића, коме су чак и другови због суровости дали надимак Луди Џони. Извесно време се крио у Шпанији, а потом се пребацио у Доминиканску Републику.

Сумња се да је тамо боравио како би учествовао у организацији кријумчарења кокаина из Јужне Америке за Западну Европу, а за рачун "кавачког клана".

- Вушовићу је, заправо, прави шеф у овом тренутку Радоје Звицер, наводни вођа "кавчана", као и Беливуку и Миљковићу - наводи саговорник "Новости" близак истрази. - Заједно су у пословима са дрогом, али, како се сумња, и са ликвидацијама. Испитује се његова улога у масакру у атинском ресторану када су убијени челни људи конкурентског "шкаљарског клана" Игор Дедовић и Стеван Стаматовић. Тада је у Атини наводно био и Беливук. Једног од убица, који су запуцали, очевици су запамтили и описали као младића са чудним, шепајућим ходом.

Прегледом одређених снимака у близини места овог двоструког убиства у Атини утврђено је да су камере забележиле кретање такве особе, са још двојицом младића. Оно што је интересантно јесте чињеница да је Вушовић имао проблема са ходом и то после пуцњаве у којој је рањен. Њега је, после краћег сукоба, у ноге погодио Лазар Вукићевић са Врачара, који је нестао средином октобра прошле године у Београду.

- Вушовић и Вукићевић су одраније били у сукобу - наводи наш саговорник из истраге. - После ове пуцњаве, у којој је Џони рањен, остале су последице. Тада су му другови доделили и надимак "Ћопави Џони". Од тада, међутим, сукоб њега и Вукићевића је готово ескалирао. Сумња се да му је он подметнуо експлозив испод "поршеа", који је дигнут у ваздух на Врачару октобра 2019. Годину дана касније Лазар је нестао без трага.

Полиција сада истражује да ли је овај младић киднапован и убијен, и да ли иза свега стоје Вушовић, Беливук и Миљковић. Иначе, Вушовић је пунио ступце црне хронике још од давне 2010. године, када је ухапшен са Александром Станковићем (убијен октобра 2016). Станковић је у то време предводио једну од Партизанових навијачких фракција. Поред Вушовића, лисице су стављене и тада малолетном Луки Церовићу, који му је сада један од најближих људи, као и још неколицини особа. Били су осумњичени за држање и растурање наркотика, као и за илеглано оружје и експлозив.

У СУКОБУ, АЛИ РАДЕ ЗА ИСТИ КЛАН

БЕЛИВУК и Миљковић су, према оперативним подацима полиције, у хијерархији ове криминалне групе, практично, били шефови Вушовићу, који је оформио своју екипу за растурање наркотика и чињење других кривичних дела. После хапшења њих двојице, Звицер и његов "кавачки клан" окренули су се директно ка Вушовићу. Ту је, међутим, још једна криминална група и то она коју предводи Владимир В.

- Звицер игра на обе карте - истиче наш саговорник. - Владимир В. и Беливук су у сукобу, али их то не омета да раде за исти клан из Котора и то, пре свега, у пословима са дрогом. Сада је ту мртва трка ко ће да заузме место ухапшених Беливука и Миљковића. С обзиром на то да је сада иза решетака и Вушовић, "кавчанима" остаје супротна екипа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)