КАКО ЈЕ ЕКИПА БЕЛИВУКА ПОВЕЗАНА СА КРИКОМ: Вођа "Принципа" родитеље младића упућивао на мрежу за Испитивање крминала и корупције

Е. Х.

10. 03. 2021. у 08:00 >> 13:44

КРИМИНАЛНА екипа Вељка Беливука и Марка Миљковића, која је осумњичена за неколико сурових ликвидација и отмица, у једном тренутку бавила се чак и "расветљавањем" нестанака појединих младића.

КАКО ЈЕ ЕКИПА БЕЛИВУКА ПОВЕЗАНА СА КРИКОМ: Вођа Принципа родитеље младића упућивао на мрежу за Испитивање крминала и корупције

Кућа испред које је убијен Небојша Марковић и у којој је живео Александар Шарац

Један од њих је и Страхиња Марковић (22) из Ресника, који је последњи пут виђен јуна прошле године и од тада му се губи сваки траг. Беливук је његове родитеље слао у портал КРИК да испричају своја сазнања о сину.

Отац младића о томе је говорио средином фебруара ове године у емисији на јутјуб-каналу "Славија инфо". Ненад Марковић је навео да је добио мистериозни позив негде у јануару 2021. и да га је извесни мушкарац, који се представио као Вељко упутио на КРИК. Из разговора са Вељком који је у емисији препричао отац младића, могло се закључити да су се навијачи бавили нестанком његовог сина.

- Он је рекао да су проверили све и да о Страхињи нико не зна ништа, онда сам укапирао о коме се ради - испричао је Страхињин отац, алудирајући да је реч о Беливуку, вођи групе "Принципи". - Питао ме да објавимо у медијима, упутио нас је на КРИК, где смо дали изјаве, али још није било објављено.

На питање водитеља овог канала да ли су разговарали са другим медијима, Марковић је одговорио:

- Супруга је причала са новинарима и рекла је да не објављују, јер кад је она хтела, они нису хтели, сад они претпостављају... - испричао је отац несталог Страхиње.

Иначе, Страхиња Марковић није непознат београдској полицији. Писане су му пријаве за ношење пиштоља, фалсификовање докумената, али и диловање дроге. Осуђиван је само због пиштоља и то на условну казну 2018. године. Са тужилаштвом се договорио да уплати новац у хуманитарне сврхе како га не би оптужили за фалсификовање, док за дрогу није било доказа, па је истрага обустављена.

Када су родитељи пријавили нестанак сина, почели су и сами да истражују. У једном тренутку дошли су до сазнања да је "мерцедес", који је користио Страхиња паркиран на Бановом брду, испред куће Александра Шарца и то истог дана када се овом младићу губи сваки траг. Несрећним родитељима, Шарац - који је преминуо неколико месеци касније од последица рањавања у подземној гаражи Тржног центра "Ушће", испричао је да је наводно Страхиња аутомобил оставио дан раније и да је негде отишао таксијем. Ипак, када су тражили да прегледају снимке са видео-надзора, да виде регистрацију такси возила, Шарац им је рекао да му не ради камера.

- Имамо оперативне сумње да Шарац није рекао истину Страхињиним родитељима - каже извор "Новости". - Био је у страху и под великим мерама обезбеђења од када су покушали да га убију почетком јануара 2019. године. Тада је, грешком, усмрћен човек из исте куће, Небојша Марковић. Возио се блиндираним аутомобилом и уложио је велики новац у надзорне камере.

Према тврдњама родитеља, њихов син није познавао Шарца, већ га је са њим упознао Никола К. и то неколико дана пре нестанка. Наводно, полиција је са њима двојицом обавила разговор, али су они негирали да имају сазнања о томе. Према неким незваничним информацијама обојица су, међутим, одбила полиграф.

Име Страхиње Марковића је на списку несталих, које сада полиција изнова истражује.

ДРУГ ЈАВИО ДА ЈЕ УХАПШЕН

ПРЕМА пријави Марковићевог нестанка, он је живео са трудном супругом у изнајмљеној кући у насељу Трешња, недалеко од Београда, али је свакодневно одржавао контакт са родитељима. Како Страхиње није било нигде, породица се дала у потрагу за њим. Према речима његове мајке Гордане, Никола К., друг њиховог сина, јавио им је да је он ухапшен, па су послали адвоката у Полицијску управу Београд. Тамо је, очигледно дошло до неспоразума, јер је адвокату, наводно, на пријавници речено да је приведен као грађанин, а када су родитељи отишли, њима је саопштено да "уопште није приведен".

Подсетимо, КРИК је годинама одржавао веома блиске односе са високим функционерима МУП-а, истим онима који су од стране бившег начелника УКП-а били задужени за праћење и прислушкивање Данила Вучића, сина председника државе. Они су, тврди извор, новинаре КРИК-а обавештавали када би се у Даниловој близини појавила особа која би Александру Вучићу могла донети медијску штету, након чега би новинари КРИК-а одмах долазили да га сликају, а те фотографије потом пласирали или на свој портал или на друштвене мреже. Све то се радило са циљем дискредитације и криминализације шефа државе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)