НОВО ХАПШЕЊЕ ЗБОГ УБИСТВА НА ГРОБЉУ: И отац осумњиченог иза решетака, након крвавог обрачуна полиција код њега пронашла палицу?

Н.К.

09. 03. 2021. у 12:33

ОСНОВНИ суд у Новом Пазару одредио је притвор до 30 дана Р.Л. (54), оцу Дејана Л. (26) осумњиченог да је у суботу на гробљу у селу Лопужње на Рогозни убио стрица Небојшу Лазовића (48), сазнају Вечерње новости.

НОВО ХАПШЕЊЕ ЗБОГ УБИСТВА НА ГРОБЉУ: И отац осумњиченог иза решетака, након крвавог обрачуна полиција код њега пронашла палицу?

Фото: Н.К.

Њему је притвор одређен због сумње да је учествовао у тучи, а према незваничним информацијама, полиција је након крвавог обрачуна на гробљу код њега пронашла палицу.

- Притвор је одређен због околности које указују да би Р.Л. боравком на слободи отежао вођење кривичног поступка утицајем на сведоке и особитих околности да би у кратком временском периоду могао поновити кривично дело – кажу у Основном суду.

До крвавог обрачуна у којем је Дејан усмртио стрица Небојшу, а његовог сина Уроша (21) тешко ранио, дошло је након обележавања Задушница на гробљу у селу удаљеном двадесетак километара од Новог Пазара.

Према речима очевидаца, Небојша и Урош седели су неколико места удаљени од Дејана и његовог оца, разговарајући са рођацима и пријатељима из села, из којег су се одавно одселили у новопазарско насеље Постење.

- У једном тренутку, Дејан је скочио, потегао нож који му је највероватније био за појасом и насрнуо на Небојшу. Убо га је два пута у пределу стомака и грудног коша, а једном брата Уроша. Том приликом и Небојша је ударио флашом Дејана по глави, а онда су се умешали остали и успели да их раздвоје – прича извор Вечерњих новости из истраге.

Тешко рањеног Небојшу убацили су аутомобил и упутили се ка Општој болници у Новом Пазару, али је он преминуо успут. Његов син је збринут у тој здравственој установи и његово стање је стабилно. Према незваничним информацијама, њега је Дејан убо у стомак, али му није повредио ниједан орган.

- Након обрачуна, Дејан је нож сакрио забијајући га у земљу иза пољског клозета, а онда се упутио ка граду и болници, јер је и сам био повређен. Убрзо је ухапшен, а његов отац, код којег је пронађена палица, на увиђају је покушавао да обмане полицију наводећи да његов син није са собом имао нож, већ да је покупио неки са стола – каже наш извор и додаје да Дејан није био под дејством алкохола када је напао стрица.

Познаници и комшије Небојше и Р.Л. кажу да су њихове породице, уз краће прекиде, деценијама у свађи, највероватније због нерешених имовинских односа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)