ОТКРИВЕН МОГУЋИ МОТИВ КРВАВИХ ЗАДУШНИЦА: Сви детаљи злочина на гробљу код Новог Пазара, убио стрица и тешко ранио брата због имовине?

Novosti online

07. 03. 2021. у 20:35

ОТКРИВЕН МОГУЋИ МОТИВ КРВАВИХ ЗАДУШНИЦА: Сви детаљи злочина на гробљу код Новог Пазара, убио стрица и тешко ранио брата због имовине?

Фото Д. Ристић

НЕБОЈША Л. (48) кога је у суботу поподне, на Задушнице, на гробљу у селу Лопужње на планини Рогозни усмртио његов синовац Дејан Л. (26) сахрањен је на православном гробљу близу Петрове цркве у Новом Пазару.

Сахрани су присуствовали најближи рођаци, пријатељи и комшије породице. Небојшин син Урош (21) кога је Дејан убо ножем у пределу стомака после операције опоравља се у болници у Новом Пазару и његово стање је стабилно.

Пријатељи страдалог Небојше су потврдили да су породице убијеног и осумњиченог годинама биле у лошим односима, а да су могући разлог за то нерешени имовински односи.

- У суботу, на Задушнице, били су на гробљу, запалили свеће преминулим члановима породице, а онда су поседали за сто да се, како је то у овом селу обичај, послуже храном, попију за душе преминулих. За столом је било 10-15 људи, Дејан је седео неколико места даље од Небојше и Уроша. Све се затим одиграло муњевито, Дејан је у једном тренутку скочио са свог места, потегао нож за који се сумња да га је држао за појасом, насрнуо на стрица Небојшу и убо га два пута, у стомак и груди, а затим је успео и брата од стрица Уроша да убоде једном у стомак. Небојша је стигао да Дејана удари флашом у главу, а онда су скочили и остали који су били на гробљу, успели да их раздвоје - прича извор из истраге.

Рођаци и мештани који су били на гробљу успели су да тешко рањеног Небојшу убаце у кола, повезу према граду, али је он на путу до болнице преминуо у колима. Небојшин син Урош, иако тешко повређен, жив је стигао до болнице где му је одмах указана помоћ.

Фото: Н.К.

Осумњичени за убситво и рањавање

- У паници која је настала пошто је пала крв на гробљу, Дејан се искрао из гомиле људи, сакрио је нож у близини, а онда је сам кренуо према Новом Пазару, наводно да тражи помоћ пошто је и сам био повређен. Убрзо је ухапшен, кад су му стављене лисице на руке, деловао је као да није свестан шта је урадио, покушавао је да необавезно поприча са полицајцима, није показао неко жаљење због онога што је урадио, нити је шта рекао о томе - каже извор из истраге.

По незваничним подацима, после трагедије на гробљу, код Дејановог оца наводно је нађена палица, а отац је полицајцима испричао да његов син није носио нож, већ да је стрица напао ножем који је узео за стола за којим су сви седели.

Насељу у Новом Пазару у коме су куће сада покојног Небојше и његовог брата, односно синовца Дејана једна до друге, односно кућама се није могло прићи, а у близини је дежурала патрола полиције. Неки од комшија рекли су нам само да су две породице, годинама, деценијама биле у свађи, да нису говорили међусобно.

- Нико, међутим, није очекивао да падне крв. Знали су да се посвађају, за Дејана се чуло да је имао неколико туча по граду, али, ово нико није могао ни да претпостави. Још страшније је што је крв пала на гробљу, на задушнице - каже један од комија.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)