ХИТНО ПРОЦЕСУИРАЈТЕ АЛБАНЦА КОЈИ ЈЕ УДАРИО ДЕТЕ: Срђан Поповић захтева од надлежних реакцију након стравичне несреће

Д. Зечевић

05. 03. 2021. у 23:03

ПРЕДСЕДНИК општине Грачаница Срђан Поповић захтева од Полиције и надлежних органа да хитно процесуирају починиоца који је данас крећући се кроз Грачаницу непримереном брзином колима ударио 13-тогодишњег Л.П. и нанео му тешке телесне повреде а потом побегао.

ХИТНО ПРОЦЕСУИРАЈТЕ АЛБАНЦА КОЈИ ЈЕ УДАРИО ДЕТЕ: Срђан Поповић захтева од надлежних реакцију након стравичне несреће

Фото: Новости

Наиме, возач који је крећући се из правца Гњилана кроз Грачаницу покосио аутомобилом тринаестогодишњака који је возио бицикл а потом од силине удара оборио и далековод због чега је Грачаница остала без електричне енергије побегао је са лица места. Председник Поповић захтева од полиције да хитно пронађе и процесуира возача који је управљао возилом а мештане позива на смиреност и уздржаност.

- Надамо се и верујемо да ће 13-тогодишњи Л.П. бити добро и да ће се утврдити све околности несреће те да ће се возач аутомобила пронаћи и казнити. Овај несрећни случај који није једини ни изоловани у последњих неколико година у Грачаници треба свима да буде опомена колико је безбедност у саобраћају кроз Грачаницу угрожена - наводи се у саопштењу за јавност председника општине Срђана Поповића и додаје да је велика циркулација саобраћаја регионалним путем кроз Грачаницу до Гњилана доводила су протеклих година до бројних инцидената не само учесника у саобраћају већ и до разних провокација којима су  мештани били изложени.

- Наши апели жеља и воља као и проналажење могућности кроз готов пројекат да се Грачаници обезбеди обилазница, која би изместила саобраћај из центра Грачанице, још увек нису дали никакве резултате нити на позитивну оцену и одобрење институција у Приштини - навео је Поповић.

Иначе, према наводима очевидаца данас касно поподне Албанац који је пролазио кроз Грачаницу ударио је српског дечака који је задобио тешке телесне повреде а возач аутомобила који је потом ударио у електрични стуб побегао је са лица места.

На месту несреће окупили су се потом грађани који упозоравају на небезбедност због регионалног пута Приштина Гњилане који пролази кроз центар ове већински српске средине.Иако је руководство општине безброј пута захтевало да сеовајпут измести односно изгради заобилазница институције из приштине које су надлежне за регионалне путеве остајале су неме на апеле представника Срба из овог дела централног Космета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)