УХАПШЕН ВОЂА КЛАНА "АМЕРИКА": Милета Миљанић "пао" у стану у Њујорку

Новости онлајн

05. 03. 2021. у 21:34

МИЛЕТА Миљанић (61), звани Мајк, за кога се сумња да је вођа клана „Америка“, ухапшен је 23. фебруара у свом стану у Њујорку, јављају медији.

УХАПШЕН ВОЂА КЛАНА АМЕРИКА: Милета Миљанић пао у стану у Њујорку

Фото: ЕПА

Према незваничним информацијама, агенти ФБИ који су упали у стан у ком живи с породицом, у спаваћој соби пронашли су полуаутоматски пиштољ, због чега су му ставили лисице и спровели га у притвор. Наводно, он је признао да је његово оружје које је пронађено.

Први човек клана који се, према оперативним информацијама, бави шверцом кокаина из Јужне Америке у Европу, има америчко држављанство и одавно је познат српској, али и осталим светским полицијама.

Миљанић је, такође, осуђиван и у Италији због шверца кокаина, а наводно се за исто кривично дело против њега води истрага и у САД, где годинама живи, наводе медији.

Први велики шверц кокаина за који се везује Миљанићево име био је 2004, кад је ухапшен у Швајцарској због шверца 114 килограма ове дроге у Атину, због чега је изручен Грчкој и у затвору је био све до 2009. За исто кривично дело осуђен је и у Италији на седам година затвора, а медији су спекулисали да и САД воде истрагу против њега због шверца дроге.

Клан „Америка“ је средином 90-их наводно основао Војислав Раичевич, звани Воја Американац, који је према писању медија преузео примат у београдском подземљу. Раичевић је нестао 1997. и три године касније је проглашен мртвим, иако његово тело никад није пронађено.

Због Раичевићевог убиства његови сарадници кренули су у освету, што је резултирало серијом ликвидација, о којима је полицији својевремено дао изјаву сведок под псеудонимом „Срећко“.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)