КОНТИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Терети се за убиство у покушају

Novosti online

05. 03. 2021. у 12:27

АПЕЛАЦИОНИ суд у Новом Саду продужио је за још два месеца притвор Ивану Контићу (30), који се терети за пребијање Миљана Мандића 24. августа прошле године у Новом Саду.

КОНТИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Терети се за убиство у покушају

Фото: МУП/Принтсцреен

Према овој одлуци, пртивор може да му траје до 7. маја, потврђено је Танјугу у новосадском Вишем суду пред којим се води поступак против њега.

Против Контића, Више јавно тужилаштво у Новом Саду води истрагу због кривичног дела убиство у покушају, док се у истом предмету О. Л. и Л. В. терете за кривична дела учествовање у тучи, односно помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дела.

Контић је у децембру изручен Србији из Црне Горе, пошто је по потерници Србије ухапшен 11. октобра у Подгорици након месец дана од покретања поступка против њега, 12. септембра

На саслушању пред судијом за претходни поступак на околности притвора и бекства, Контић је тврдио да из Србије није бежао, већ да је у Црну Гору отишао пре покретања било каквог поступка против њега.

Износећи одбрану пред Вишим јавним тужиоцем он је у децембру негирао да је покушао да убије Мандића, којег је том приликом претукао.

Како је навео, до сукоба је дошло јер му је Мандић претходно претио и није му дозволио да уђе у кладионицу.

Контић као некадашњи репрезентативац Црне Горе у џудоу зна како се наносе тешке повреде, опасне по живот, и управо њих није задао Мандићу током физичког обрачуна, теза је његове одбране.

Његова одбрана такође тврди да у јавности није објављен цео снимак обрачуна већ само један његов део, након чега је и покренут овај поступак против Контића.

Снимак се на друштвеним мрежама појавио 11. септембра, а на коме се види пребијање мушкарца.

Контић је пореклом из Никшића, а у Србији је дипломирао на Правном факултету и у адвокатској канцеларији је радио као приправник пре инцидента у којем је претукао Мандића (28) у Јеврејској улици у Новом Саду 24. августа.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)