ДАНАС ОДЛУКА О ПРОДУЖЕЊУ ПРИТВОРА БЕЛИВУКУ: Тужилаштво покренуло истрагу против 22 особе!

Танјуг

05. 03. 2021. у 09:26

СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду данас треба да донесе одлуку о продужењу притвора припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се терете за убиства, дрогу и друга кривична дела.

ДАНАС ОДЛУКА О ПРОДУЖЕЊУ ПРИТВОРА БЕЛИВУКУ: Тужилаштво покренуло истрагу против 22 особе!

Фото Архива

Тужилаштво за организовани криминал у четвртак је затражило од суда да им продужи притвор, који им истиче у суботу, 6. марта.

Одлуку ће данас донети судија за претходни поступак Специјалног суда у Београду.

Притвор им је првобитно одређен из свих законских разлога - опасности од бекства, да не утичу на сведоке или униште доказе, да не понове кривична дела у кратком року, као и због узнемирења јавности због висине запрећене казне за дела која се терете.

Беливук и Миљковић ухапшени су 4. фебруара под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела скривајући се иза Партизанове навијачке групе.

Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недељу дана касније ухапшен је и А.Ш. код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривицних дела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Наредбом о спровођењу истраге сви из Беливукове групе терете се за злочиначко удруживање и трговину наркотицима, неколико њих и за оружје, а Беливук, Миљковић и још седморица и за тешка убиства.

Поред Беливука и Миљковића, под истрагом су и Милош Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакицевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39) и Вук Вучинић (29).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)