ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА: Беливук и екипа остају иза решетака

Танјуг

04. 03. 2021. у 13:21

ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал затражило је од суда да продужи притвор припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића који се терете за најтежа кривична дека, рецено је данас у том тужилаштву.

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА: Беливук и екипа остају иза решетака

FOTO: Ata images

Беливуку, Миљковићу и осталима 30 дана притвора истиче у суботу 6. марта па би одлуку о притвору сутра требало да донесе судија за претходни поступак Специјалног суда у Београду.

Беливук и Миљковић ухапшени су 4. фебруара под сумњом да су организовали криминалну групу која је изврсила низ најтежих кривичних дела скривајући се иза Паризанове навијачке групе.

Поред њих, тада је ухапшено још 20-ак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недељу дана касније ухапшен је и А.Ш. код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривицних дела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Наредбом о спровођењу истраге сви из Беливукове групе терете се за злочиначко удруживање и трговину наркотицима, неколико њих и за оружје, а Беливук, Миљковић и још седморица и за тешка убиства.

Поред Белика и Миљковића под истрагом су и Милош Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакицевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39) и Вук Вучинић (29).

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)