ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕ ДАРКУ ЕЛЕЗУ: Адвокат тврди да му је тужилац рекао да није написао ни предлог за одређивање притвора

Срна

04. 03. 2021. у 09:33

ДУШКО Томић, адвокат Дарка Елеза, рекао је да је рочиште о изјашњењу о кривици његовог клијента, које је било заказано за јутрос, одгођено и да ни он није обавештен када би могло да буде одржано.

ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕ ДАРКУ ЕЛЕЗУ: Адвокат тврди да му је тужилац рекао да није написао ни предлог за одређивање притвора

Фото: Тужилаштво БиХ

Томић је рекао да му је тужилац Тужилаштва БиХ у овом предмету Дубравко Чампара рекао да није чак написао ни предлог и образложење за одређивање притвора, преноси Српскаинфо.

Он је истакао да има информације да ће Тужилаштво БиХ Елезу судити у предмету “Лутка”, али да то према билатералном споразуму БиХ и Србије од 2015. године није могуће.

– Уколико буду тражили да му се суди у БиХ за предмет „Лутка“, од међународних инстанци ћу тражити да се врати у Србију – рекао је Чампара.

Томић је демантовао информације медија да је Елезу јуче позлило на аеродрому у Београду.

Дарко Елез, којег је Србија изручила БиХ, данас је требало да се појави пред Судом БиХ у 9 часова.

Елез је синоћ изручен БиХ из Србије, где је ухапшен у децембру прошле године.

Одлуку о изручењу донело је Посебно одељење Вишег суда у Београду а потврдило ју је Министарство правде Србије.

Елез је ухапшен 21. децембра прошле године у Београду.

Подсетимо, Апелациони суд у Београду је половином фебруара правоснажно одлучио да су испуњени услови за изручење Елеза БиХ, која га тражи због низа кривичних дела организованог криминала.

Суд је одбио жалбу Елезовог адвоката и потврдио решење Вишег суда у Београду из јануара, којим је утврђено да су испуњени услови за његово изручење због низа тешких кривичних дела организованог криминала извршених 2015, 2017, 2018. и 2019. године.

Елез се налази у екстрадиционом притвору од хапшења у децембру у Београду, живи и ради дужи низ година, након што је у Србији издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дела.

Медији га у Србији помињу као сарадника недавно ухапшеног Вељка Беливука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)