"БАТО, ЈА САМ СВЕ ОВО ПРЕДОСЕЋАЛА": Потресна исповест брата Душице која је преминула два сата након абортуса

Новости онлине

03. 03. 2021. у 23:22

БАТО, ЈА САМ СВЕ ОВО ПРЕДОСЕЋАЛА: Потресна исповест брата Душице која је преминула два сата након абортуса

Фото: Принтсцреен

- "БАТО ја сам ово све предосећала, чувај ми Филипа", рекла ми је сестра док је склапала очи - потресне су речи Милана Костића, брата Душице Трајковић (32) из Лесковца која је преминула 23. фебруара након абортуса који су јој лекари препоручили да уради због здравственог стања.

Смрт Душице из Лесковца потресла је Србију. Након што је прво њен супруг испричао шта се кобног дана догодило, данас је у емисиј "150 минута" на ТВ Првој говорио и њен брат Милан Костић.

Подсетимо, Трајковићева је умрла након абортуса који је саветовала њена гинеколошкиња у дому здравља због проблема са кичмом, а да ли је смрт изазвана грешком лекара, утврдиће обдукција.

Костић је у данашњој емисији испричао је како је све почело.

Пре око месец и по дана, како је рекао, Душици је дијагностификована дискус хернија, проблем са кичмом, па су јој на приватној клиници у Нишу дали терапију којом би требало да поправи њено здравствено стање. Њен брат наводи и да се ту већ сумњало да је његова сестра у другом стању, међутим након одрађена два теста, оба су била негативна.

Након неколико дана, применом терапије за кичму, која је је одређена на приватној клиници у Нишу, Миланова сестра се тестирала још једанпут, када је потврђено да је трудна.

- Убрзо затим она се јавила свом гинекологу у дому здравља, која јој је саветовала да сместа прекине са том терапијом и да не излази из кревета. Гинеколог јој је још дала савет да не сме да пије никакве лекове и инекције - испричао је брат.

Она је овај савет послушала, каже, па се након двадесет дана поново јавила свом гинекологу у градској болници, и од докторке добија инекцију против болова, као и информацију да у даљем току трудноће Душица може да остане инвалид, те би најбоље решење било да прекине трудноћу. На истој клиници је, каже брат, Душица и дошла на интервенцију 23. фебруара.

- Нико није тражио никакве анализе за ову интервенцију, која је трајала 40 минута и након тога она је послата кући. Иако малаксала, уз пратњу мужа успела је да стигне кући, међутим, њено стање се из минута у минут погоршавало - прича Костић и наставља:

- Пала је у несвест два пута, а после се није сећала. Трећи пут кад је пала, њен муж је схватио да се нешто озбиљно дешава јер је жена променила боју и није показивала побољшање.

Како каже, тада га је зет позвао да дође па су позвали и хитну помоћ.

- Она живи на другом крају града, али ја мислим да сам тамо био за мање од 30 минута, рекао је брат.

Како је испричао, затекао ју је у полусвесном стању, пребледелу и малаксалу, жалила се и да не може да дише.

Фото: Принтсцреен

Убрзо потом стигла је хитна помоћ која јој је дала две инекције али жена није показивала позитивну реакцију.

- "Бато ја сам ово све предосећала, чувај ми Филипа", рекла ми је док је склапала очи. Хитна помоћ ју је одмах превезла у болницу, још је давала знаке живота...", потресне су речи њеног брата Милана Костића.

Међутим, након више од пола сата у чекаоници, доктори су изашли и саопштили њеним најближим најтужнију вест.

- Три света мени неко да, ја не могу да вратим сестру, нити њен муж може да врати жену, као ни њен син мајку - уплакано је говорио Милан.

Он истиче да је његов циљ изласка у јавност, да се спречи даље дешавање оваквих случајева ако је до стручне грешке дошло, што ће се утврдити обдукцијом.

- Желим овим да поручим људима који су имали у рукама два живота, да воде рачуна, да спасемо што може да се спасе и да више ниједна кућа не буде завијена у црно као што је наша - рекао је.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)