ЕЛЕЗ СА ПАНЦИРОМ И ШЛЕМОМ ПРЕБАЧЕН НА САСЛУШАЊЕ: Даје исказ у Тужилаштву, ево шта ће бити након испитивања (ФОТО)

С. Мишљеновић

03. 03. 2021. у 21:08

ДАРКО Елез је у вечерњим сатима хеликоптером изручен из Републике Србије у Босну и Херцеговину. Активности су у БиХ, реализовали МУП РС, Судска полиција БиХ и Државна агенција за истраге и заштиту-СИПА.

ЕЛЕЗ СА ПАНЦИРОМ И ШЛЕМОМ ПРЕБАЧЕН НА САСЛУШАЊЕ: Даје исказ у Тужилаштву, ево шта ће бити након испитивања (ФОТО)

Фото: Тужилаштво БиХ

Након изручења, Елез је уз високе мере безбедности транспортован у комплекс правосудних институција БиХ, где ће бити предат поступајућем тужиоцу Посебног одела за организирани криминал и корупцију, Тужилаштва БИХ. Након испитивања осумњиченог, тужилац ће се одредити о даљим активностима, саопштено је из Тужилаштва БИХ.

Фото: Тужилаштво БиХ

Даље наводе да је изручење осумњиченог Елез Дарка реализовано заједничким радом и добром сарадњом институција БиХ и Републике Србије, уз координацију међународне организације Интерпол. Тужилаштво БиХ захваљује се свим институцијама које су суђеловале и дале подршку у реализацији ове акције.

Фото: Тужилаштво БиХ

Како се може видети на фотографијама, које је медијима уступило Тужилаштво БиХ, Елез је приликом доласка у Тужилаштво БиХ на себи имао панцире те шљем на глави.

Дарко Елез, један је од оптужених у оквиру предмета "Лутка" у којем су оптужени процесуирани за убиства, покушаје убијства, пљачке транспорта новца и друга кривична дела, док је оптужени Елез био недоступан, а такође Тужилаштво БиХ ради на опсежном предмету организираног криминала који се односи на осумњиченог Елеза и друге особе које су под истрагом због тешких кривичних дела организованих убистава, изнуда и других КД на подручју Источног Сарајева и БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)