ПАЛИ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ: Осумњичени инспектори и шпедитери, фалсификовали документа за увоз хране

Танјуг

03. 03. 2021. у 18:01

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су пет особа због сумње да су злоупотребом службеног положаја и фалсификовањем службених исправа фалсификовали документа везана за увоз хране.

ПАЛИ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ: Осумњичени инспектори и шпедитери, фалсификовали документа за увоз хране

Фото: Depositphotos

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су Ј. Ш. (1963), инспектор у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде и П. С. (1958) санитарни инспектор у Министарству здравља, као и заступнике једне фирме С. С. (1982) и шпедитер Д.С. (1966), док се осумњиченом З.С. (1964), такође шпедитеру на терет ставља фалсификовање службене исправе.

Како се сумња, осумњичени инспектори Ј.Ш. и П.С., крајњем јуна прошле године, како би убрзали царињење робе, и поред тога што нису стварно обавили контролу робе, сачинили су фиктивне записнике о извршеној контроли увоза хране и узимању узорака фирме коју заступа осумњиченa С.С., а на шта их је онa, заједно са Д.С. подстрекивала.

Осумњичени шпедитер З.С. се терети да је попунио образац за међународни транспорт те робе, у коме је као пошиљаоца уписао фирму из друге државе.

Сумња се да је потом, скенирао печат и потпис другог правног лица и тако фалсификован документ употребио за царињење робе фирме коју заступа С.С.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)