ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ "АУДИЈА" ИЗ НИША: У несрећи која је потресла Србију погинули Андреј и Дејан

Ј. ЋОСИН

03. 03. 2021. у 15:58

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ АУДИЈА ИЗ НИША: У несрећи која је потресла Србију погинули Андреј и Дејан

Фото: Ј.Ћ./Инстаграм

НЕМАЊИ С. (19) из Београда оптуженом да је возећи „ауди“изазвао тешку саобраћајну несрећу 4. јануара ове године на Булевару Медијана у Нишу у којој су погинули пешаци Андреј Пренкљушај (12) и Дејан Илић (48), продужен је притвор још 30 дана.

Он се терети да је услед неприлагођене брзине излетео са коловоза на тротоар и бициклистичку стазу и покосио пешаке, а од силине ударца, тело малог Андреја нађено је 20-ак метара преко ограде нишког “Водовода”.

- Притвор је продужен из разлога предвиђених у члану 498 ст. 1у вези са чланом 211ст.1 тач.4 ЗКП, односно јер се окривљени терети да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је прописана казна затвора преко пет година или тежа казна са елементима насиља а начин извршења или тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, рекао је портпарол Основног суда у Нишу Владимир Ракоњац.

Само дан раније Основно јавно тужилаштво у Нишу поднело је оптужни предлог против Немање због сумње да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја затраживши максималну казну од осам година затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)