КАДЕТИ ОСЛОБОЂЕНИ ЗБОГ НЕДОСТАТКА ДОКАЗА: Теретили се за тешко дело против опште опасности због смрти кадета на "Пасуљанским ливадама"

З.Г.

03. 03. 2021. у 15:42

ЗБОГ недостатка доказа, Основни суд у Деспотовцу ослободио је одговорности бивше кадете Војне академије, Младена Милосављевића (32), Стефана Милосављевића (33), Николу Гарабиљевића (33) и Милана Каришика (32).

КАДЕТИ ОСЛОБОЂЕНИ ЗБОГ НЕДОСТАТКА ДОКАЗА: Теретили се за тешко дело против опште опасности због смрти кадета на Пасуљанским ливадама

Фото: З.Г.

Њих је оптужница теретила за тешко дело против опште сигурности у вези кривичног дела изазивање опште опасности, јер су 18. јуна 2012. године на полигону „Пасуљанске ливаде“ учествовали у завршној вежби „Дипломац 2012“, приликом чијег извођења су погинули Филип Милојевић (24) из Горње Трнаве код Тополе и Милина Милетић (23) из Горњег Милановца, а више кадета било повређено.

Основни суд у Деспотовцу је, подсетимо, кадете најпре осудио на по две године затвора, али је другостепени, Апелациони суд у Крагујевцу, августа прошле године укинуо je ту пресуду и одлучио да се предмет врати првостепеном суду на поновно суђење.

Поступајући према јасним упутима Апелационог суда у Крагујевцу, Основни суд у Деспотовцу је закључио да, због недостатка доказа, нема одговорности кадета. Ова пресуда је првостепена, неправоснажна, а коначну пресуду донеће другостепени, Апелациони суд у Крагујевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)