ДЕДА ЧУО ДА ЈЕ ОПАЛИЛА ПУШКА, ЗАТЕКАО ЈЕЗИВ ПРИЗОР: Мештани Горње Црнишаве открили шта се десило, утучени након трагичне смрти дечака

С. БАБОВИЋ

01. 03. 2021. у 20:47

ВЕЉКО М. (15), из села Горња Црнишава код Трстеника, преминуо је у понедељак од рана које је задобио када је ловачка пушка, коју је држао у рукама, случајно опалила.

ДЕДА ЧУО ДА ЈЕ ОПАЛИЛА ПУШКА, ЗАТЕКАО ЈЕЗИВ ПРИЗОР: Мештани Горње Црнишаве открили шта се десило, утучени након трагичне смрти дечака

Фото: Фацебоок

Према незваничним сазнањима, несрећног дечака патрона је погодила у лице, а иако су лекари покушали да га реанимирају, преминуо је на Хирургији Опште болнице у Крушевцу.

Са тешким повредама главе, лица и обе вилице уведен је у салу крушевачке хирургије, али је око 15.15 подлегао повредама.

У Горњој Црнишави су сви били у шоку.

- То је катастрофа, чули смо да је Вељко у кући чистио очеву пушку - кажу нам мештани Горње Црнишаве. - Полиција, Хитна, сви су били ту. Одвезли су га, а онда је стигла вест да га више нема. Видећемо шта је било, многи још нису ни схватили да је сирото дете преминуло.

Мештани са којима смо разговарали кажу да је наводно деда, који је био у дворишту, чуо да је опалила пушка и улетео у кућу колико су га ноге носиле.

- Затекао је језив призор, али ништа није могао да уради, осим да позиве Хитну - кажу комшије.

У Дому здравља "Др Сава Станојевић" у Трстенику нам је потврђено да су пацијента њиховим санитетом транспортовали до Крушевца.

- Лекари су покушали да му помогну, али су повреде биле веома тешке - каже, за "Новости", др Весна Стевић Гајић, директорка крушевачке болнице.

У међувремену, полиција је обавила увиђај. С обзиром на то да је реч о задесној смрти, званичног саопштења неће бити, али ће се утврђивати околности под којима се догодила трагедија.

ИШАО У ОСМИ РАЗРЕД

ПОРОДИЦА настрадалог дечака, који је био ученик осмог разреда, је очајна због трагедије која их је снашла. Мештани Горње Црнишаве кажу да је његов отац грађевинац, и да је дан раније био у лову, док је мајка запослена у Фабрици "Амфенол" у Трстенику. Обоје су, у време несреће, били на послу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Maslačak

02.03.2021. 09:38

Moj otac je bio lovac. Bilo nam je strogo zabranjeno da bilo šta diramo, ali se nije oslonio samo na zabranu. Puška je visila na čiviluku, obavezno prazna. Iz predostrožnosti je municiju držao odvojeno, sakrivenu negde u podrumu. Pušku je čistio sam, po povratku iz lova.