ГОРАН ДО ПРЕСУДЕ ПОСТАЈЕ НИНА? Ако буде осуђен, окривљеног трансвестита би могли послати у женски затвор

Ј. Д. Љ.

01. 03. 2021. у 20:20

ГОРАН ДО ПРЕСУДЕ ПОСТАЈЕ НИНА? Ако буде осуђен, окривљеног трансвестита би могли послати у женски затвор

Фото Фејсбук

У ВИШЕМ суду у Београду у понедељак је због изостанка адвоката одбране, који се налази у изолацији јер је био у контакту са оболелим од вируса корона, одложено суђење трансвеститу Горану Абдулову, познатијем као Јованица, који је оптужен је да је јула 2018, у изнајмљеном стану у Земуну, насмрт избо свог бившег партнера Марка Радовића (24), студента из БиХ.

Наредни претрес заказан је за средину априла, када би, после саслушања још неколико сведока и завршних речи свих страна у поступку, требало да буде изречена и првостепена пресуда.

На последњем одржаном рочишту утврђено је да је Абдулов био битно смањено урачунљив у тренутку када је усмртио Радовића. Он је, иначе, признао злочин, тврдећи да га је починио у самоодбрани, јер га је бивши дечко вербално и физички напао.

Мајка Горана Абдулова, Драгица, за "Новости" каже да њен син тешко проводи дане у притвору, али да је дисциплинован:

- Жао ми је Марка, али и мог детета - каже Драгица Абдулов. - Горан и даље прима хормонску терапију. Требало је да иде на операцију промене пола, која је сад, због короне, неизвесна. Тачније, чека се заказивање тачног термина, како би коначно, Горан променио пол и био женско.

Како сазнајемо, за предстојећи поступак већ је сређена и потребна документација у општини. Горан ће, када буде оперисан и постао женско, променити и име. Највероватније ће се звати Снежана Нина, па је могуће да ће под тим именом дочекати и изрицање пресуде и након тога, бити послат на издржавање казне у женско затворско одељење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)