НИКОЛА ТУКАО МАЈКУ ДО СМРТИ: Душичино убиство крио девет месеци, осуђен на осам година затвора

Б. Г.

24. 02. 2021. у 20:53

НИКОЛА ТУКАО МАЈКУ ДО СМРТИ: Душичино убиство крио девет месеци, осуђен на осам година затвора

Кућа у којој је Никола усмртио Душицу

НИКОЛА Филипчев (25) из Бачког Градишта осуђен је пред Вишим судом у Зрењанину на осам година затвора због убиства мајке Душице у мају 2019. године. Њему је изречена и мера обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи.

Филипчев је осуђен јер је, како је утврђено, услед психичког поремећаја убио мајку тако што ју је песницама ударао по глави.

Након тога је њено беживотно тело закопао у дворишту куће испред помоћног објекта, а раку затрпао и прекрио шутом и смећем. Душицино убиство њен син јединац крио је девет месеци, а злочин је откривен тек фебруара прошле године, кад је неко од комшија јавио да се из дворишта куће осећа јак смрад.

На основу оперативног рада Полицијске управе Нови Сад и њених службеника из Полицијске станице Бечеј, као и прелиминарних резултата обдукције после урађене ексхумације тела несрећне жене, 19. фебруара прошле године дошло се до кључних доказа да је Душица преминула насилном смрћу.

Окривљени је живео сам са мајком, јер их је Николин отац Драган напустио и 2017. године отишао да живи и ради у Немачку.

Незадовољан висином изречене казне, јавни тужилац је уложио жалбу Апелационом суду у Новом Саду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)