БЕЛИВУК И ЕЛЕЗ ХТЕЛИ ЈЕДНУ ВЕЛИКУ ЕКИПУ? Хапшењима спречено формирање новог клана, сарадња почела после убиства адвоката Огњановића

Е. Х.

18. 02. 2021. у 08:00

ИСТИ покровитељи, али и вође, повезују две криминалне групе, чије су припаднике оперативци МУП Србије последњих месеци сместили иза решетака.

БЕЛИВУК И ЕЛЕЗ ХТЕЛИ ЈЕДНУ ВЕЛИКУ ЕКИПУ? Хапшењима спречено формирање новог клана, сарадња почела после убиства адвоката Огњановића

Дарко Елез и Вељко Беливук

Захваљујући томе спречено је спајање екипа, које би представљале озбиљну претњу по безбедност наше земље, а далеко би по новцу и моћи надјачале "земунски клан". Хапшењем Дарка Елеза, а потом и Вељка Беливука и Марка Миљковића, избегнута је опасност од стварања мафијашке организације, чије би деловање имало далекосежне последице.

Наиме, обе криминалне групе, према оперативним подацима служби безбедности региона, повезане су са "кавачким кланом ", који је у овом тренутку један од главних снабдевача кокаином земаља Западне Европе. Елез је, према незваничним сазнањима, једно време "шуровао" и са "шкаљарском екипом", али се последњих година приклонио супарничкој групи.

- Постоје озбиљне индиције да су људи који се повезују са Елезом организовали убиство адвоката Драгослава Мише Огњановића - наводи саговорник "Новости". - У овом злочину су, на неки индиректан начин, учествовали и припадници Беливукове екипе. Од тог крвавог јула 2018. године, када је усмрћен познати адвокат, почиње нека њихова тешња сарадња, која је требало да се заврши и својеврсном криминалном "фузијом".

О овоме је, на неки начин, пре два дана говорио и министар унутрашњих послова Александар Вулин, када је рекао да криминал не познаје границе и да мафијаши међусобно сарађују. Јер, Елеза, рођеног у Сарајеву, потражује суд у БиХ, сумњичећи га за разна недела.

- Дарко Елез са једне и Беливук и Миљковић са друге стране јесу повезани случајеви - рекао је министар Вулин. - Они су планирали да оснују савезништво и то би била озбиљна ствар. Морали смо прво да решимо Елеза, његов криминални клан, а затим и Беливуков и Миљковићев клан. Они нису смели да буду у исто време на истом простору.

Елез је ухапшен у децембру прошле, а Беливукова и Миљковићева екипа је са улица склоњена почетком фебруара ове године. Обојици је, како се сумња, главни шеф Радоје Звицер, један од вођа "кавчана", који је тренутно у Црној Гори. Са лажним идентитетом је боравио у Украјини, где су га пронашле плаћене убице крајем маја прошле године у Кијеву.

Смрт је избегао захваљујући чињеници да су се егзекутори на тренутак успаничили и нису успели да га убију, већ тешко ране. Када је украјинска полиција успела да похвата осумњичене за напад на Звицера и обелодани њихова имена, уследила је одмазда.

Беливукова и Миљковићева екипа ухапшена је, поред осталог, и због сумњи да су намамили, отели, а потом и ликвидирали "пинк пантера" Милана Љепоју. Реч је о освети, јер су двојица од нападача на Звицера у Кијеву, из Ниша, одакле је и Љепоја. Шеф "кавачког клана" имао је стварне или погрешне оперативне податке, то се сада не зна, да их је ангажовао "пантер".

ИСТИ НЕПРИЈАТЕЉИ

ЕЛЕЗА са једне и Беливука и Миљковића са друге стране, поред истог газде, повезују и исти непријатељи, притом није реч само о "шкаљарцима", већ и њиховим сарадницима. Помињу се Лука Бојовић и криминална група, којом сада руководи Филип Кораћ. Управо је адвокат Миша Огњановић био њихов бранилац и правни заступник.

- Сумња се да је Огњановић усмрћен из тог разлога - наводи наш саговорник. - Са друге стране, док су Беливук и Миљковић боравили недавно у Црној Гори код Звицера, спремано је убиство Бојовићевог и Кораћевог блиског сарадника Марка Љубише Кана у Будви. Ухапшен је Краљевчанин Лазар Илић, иначе Беливуков и Миљковићев "војник", који је требао да изврши ту ликвидацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДЕТЕ (5) ПРЕМИНУЛО ОД ВРУЋИНЕ: Мајка заборавила сина у аутомобилу - нису приметили да га нема