АЛЕКСИЋА "БРАНИ" ЧАК 436 СВЕДОКА: Адвокат учитеља глуме за "Новости" тврди - Мика једва чека да изнесе своју одбрану!

С. Ј. М.

09. 02. 2021. у 22:00

НИЈЕ тачно да ће одбрана предложити да се у истрази саслуша 200 сведока, већ је тај број много већи. До сада се понудило чак 436 сведока, који имају сазнања о томе шта се Алексићу ставља на терет и који хоће да сведоче.

АЛЕКСИЋА БРАНИ ЧАК 436 СВЕДОКА: Адвокат  учитеља глуме за Новости тврди - Мика једва чека да изнесе своју одбрану!

Фото архива

Ово, за "Новости", каже Зоран Јаковљевић, адвокат Мирослава Мике Алексића, кога је до сада укупно осам девојака оптужило за силовање и сексуално злостављање у његовој школи глуме "Ствар срца".

После Милене Радуловић, Иве Илинчић и четири ученице које нису желеле да им се открива идентитет, у уторак су у Вишем тужилаштву у Београду саслушане још две девојке, које су накнадно пријавиле Алексића за сексуално злостављање. Како сазнајемо, оне су испричале шта су доживљавале на Алексићевим часовима.

Након њих биће саслушане и три девојке, које ће имати статус сведока, а које су се такође накнадно пријавиле полицији, након што је објављено да је некадашњег учитеља због силовања пријавила Радуловићева. Тужилаштво је проценило да су и оне доживљавале непријатности на часовима, али да то није било те тежине да би биле оштећене.

Алексића засада терети осам девојака, од којих је једна малолетна. Он је раније у тужилаштву негирао све оптужбе наводећи да никога није напаствовао. Његов бранилац каже да му се крше основна права, јер у притвору уопште не добија списе из истраге и не може да спрема одбрану, пошто не зна шта је ко од оштећених рекао и за шта га оптужује:

- Алексић једва чека да изнесе своју одбрану, само да му здравље то дозволи, јер је целе прошле недеље имао висок ниво шећера.

ЗАПИСНИЦИ

- Суд одбрани није дозволио да Алексићу у притвор доставимо записнике и доказе које смо добили из тужилаштва - каже Јаковљевић. - Образложење судије за претходни поступак је да не зна како да поступи, јер о томе ништа не пише у Законику о кривичном поступку, а предмет се води као тајан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)