ЈОШ ДВЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ АЛЕКСИЋА: Адвокат учитеља глуме тврди да је његовом клијенту онемогућено да спрема одбрану

С. Ј. М.

08. 02. 2021. у 20:16

ПРОТИВ власника школе глуме "Ствар срца" Мирослава Мике Алексића Више јавно тужилаштву у Београду проширило је истрагу због сумње да је још две бивше ученице, које су га накнадно пријавиле, сексуално злостављао. Због тога је он у понедељак приведен у тужилаштво на друго саслушање.

ЈОШ ДВЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ АЛЕКСИЋА: Адвокат учитеља глуме тврди да је његовом клијенту онемогућено да спрема одбрану

Фото В. Данилов

Његов бранилац Зоран Јаковљевић нам каже да је Алексић целе прошле недеље био у озбиљним здравственим проблемима:

- Шта човек може да каже, кад му је онемогућено да се брани и да спрема одбрану. Не дају му да види изјаве сведока и оштећених. Уопште не добија те списе. Па, како онда да се брани, кад не зна шта је ко против њега рекао.

Након што је глумица Милена Радуловић јавно објавила да је због силовања од пре осам година пријавила свог некадашњег учитеља глуме, чију је школу похађала више година пре уписа на ФДУ, Алексића је пријавило још пет девојака, док ће још три највероватније бити испитане као сведоци.

Алексић је на првом саслушању у пет реченица негирао све оптужбе и није детаљно износио одбрану.

У наредних десетак дана тужилаштво треба да саслуша преостале сведоке у овом случају, а онда ће одлучити да ли је потребно да се уради вештачење Алексића и оштећених девојака..

ЗА САДА БЕЗ МАШИЋЕВЕ

Због тога што је била професорка девојкама које су оптужиле њеног супруга за силовање, многи сматрају да би сведочење Биљане Машић, сувласника приватне школе глуме и професора на ФДУ, било од великог значаја, Југослав Тинтор, адвокат Милене Радуловић, каже да не постоје докази ни индиције за такве тврдње и да Алексићева супруга засада неће сведочити у овом поступку. Он је објаснио да Машићева има одређену улогу у судском процесу, јер је била професор који држи часове у приватној школи у којој се десио злочин, али да нема знакова да је она била укључена у његова кривична дела на било који начин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Srbijo Zuta kuco

08.02.2021. 22:38

U toku istrage osumnjiceni nema potrebe i ne treba da se brani. Najbolje je da ne daje nikakve izjave. Na strani koja ga optuzuje je da da dokaze. Odbrana se iznosi tek u sudu, ako Tuzilastvo podigne optuznicu i misli da ima dovoljno dokaza da dobije osudjujucu presudu. Imbecilno je da Tuzilastvo od osumnjicenog trazi da tokom istrage daje nekakve dokaze kojim bi se sam inkriminisao. To je protivno principima prava u svim civilizovanim zemljama. Aleksicev advokat bi to trebao da zna. To mu je ujedno osnova da dokaze da njegov branjenik nije imao fer postupak. Hajde, Balkanci, obrazujte se i ponasanjte kao civilizovani ljudi.