ОТКРИВЕНИ И ДНК ТРАГОВИ: Завршен увиђај на имању Веље Невоље, полиција у "кући страве" у Ритопеку пронашла брдо доказа! (ФОТО)

Novosti online

07. 02. 2021. у 19:54

ПОЛИЦИЈА и жандармерија вечерас су завршили увиђај, после четири дана претраживања терена око викендице Вељка Беливука у Ритопеку, осумњиченог да је организатор криминалне групе, а лично се за сада терети за три тешка убиства, препродају дроге и злочиначко удруживање.

ОТКРИВЕНИ И ДНК ТРАГОВИ: Завршен увиђај на имању Веље Невоље, полиција у кући страве у Ритопеку пронашла брдо доказа! (ФОТО)

Фото Д. Миловановић

Сумња се су у тој кући у Ритопеку убијена три мушкарца - Горан Величковић Гокси, Милан Љепоја и Здравко Радојевић, преноси Пинк са места увиђаја.

У извештају се додаје да је у кући "страве и ужаса" током увиђаја полиција пронашла и изузела конкретне материјалне доказе, и ДНК трагове који треба да послуже у истрази која се води против организоване криминалне групе коју су предводили Беливук, као и Марко Миљковић.

Након завршеног увиђаја у тој кући, где су, како се сумња, мучени и убијани људи, припадници МУП-а и СБПОК-а и ПУ за Град Београд наставили су да претражују шири терен у викенд насељу у Ритопеку, како би се евентуално пронашли додатни материјални докази који би поткрепили већ пронађене ДНК и материјалне доказе о керивичним делима ове групе.

Наводи се и да се Љепоја доводи у везу са неким члановима организоване криминалне групе која је учетвовала у покушају убиства Радоја Звицера у Кијеву у Украјини, а подсећа и да су Беливук и Миљковић били недавно гости код Звицера у Црној Гори.

За Звицера се тврди да је вођа "кавачког клана".

Полиција је током истраге дошла и до нових сазнања која би требало да допринесу расветљавању отмице Лазара Вукичевића, чији је нестанак пријављен током прошле године, а до сада није пронађено његово тело.

Током прошле године званично је пријављен нестанак седам особа, које су биле повезане са неком врстом криминала.

Беливуку, Миљковићу као и за још 18 особа у суботу је одређен питвор, док се за двојицом осумњичених и даље трага.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)