ОПТУЖЕНИ СЕ ИЗЈАШЊАВАЈУ О КРИВИЦИ: Рочиште у случају убиства Оливера Ивановића

Д.З.

04. 02. 2021. у 12:46

ПРЕД Посебним одељењем Основног суда у Приштини у петак требало би да се одржи прво рочиште по новој, трећој оптужници против шесторо Срба оптужених за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе Оливера Ивановића.

ОПТУЖЕНИ СЕ ИЗЈАШЊАВАЈУ О КРИВИЦИ: Рочиште у случају убиства Оливера Ивановића

Фото Танјуг

На овом рочишту, које је до сада два пута одлагано, према речима адвоката, браниоца осумњичених, требало би оптужени да се изјасне о кривици.

-После читања најновије треће пореду оптужнице оптужени ће се изјаснити о кривици и на њему ће бити речи о евентуалном даљем продужаања притвора за троје  оптужених али и остало троје који себране са слободе. После овог рочишта одбрана има рокод 30 дана да упути пригов надоказе и захтев за одбацивање оптужнице- истиче Јована Филиповић,бранилац осумињичене Силване Арсовић бивше секретарице лисера СДП Оливера Ивановића.

За учешће у овом убиству оптужено је шесторо Срба – Недељко Спасојевић, Марко Рошић и Раде Басара који се налазе у притвору као и  Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић који се бране са слободе.Силвана Арсовић, Рошић, Спасојевић и Басара су оптужени за учешће у организованој криминалној групу, тешко убиство или злоупотребу службеног положаја, док се Драгиши Марковић ставља на терет откривање службене тајне, злоупотреба службеног положаја као и Жарко Јовановић који се терети и за неовлашћено поседовање оружја за шта се терети и Недељко Спасојевић.

Иначе, лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године, испред седишта своје странке у Косовској Митровици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)