ИЗА РЕШЕТАКА 30 ДАНА: Одређен притвор директору Војне установе Моровић који се сумњичи за примање мита

Љ.П.

30. 01. 2021. у 17:29

ДИРЕКТОРУ Војне установе Моровић, Н.В. осумњиченом за примање мита, после данашњег саслушања у Вишем јавном тужилаштву, Посебног одељења за борбу против корупције у Новом Саду, судија за претходни поступак је прихватио предлог тужилаштва и одредио му притвор до 30 дана.Ова мера му је изречена да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке.

ИЗА РЕШЕТАКА 30 ДАНА: Одређен притвор директору Војне установе Моровић који се сумњичи за примање мита

Depositphotos

Приликом саслушања, осумњичени челник Војне установе Моровић је како сазнајемо, изнео своју одбрану, а о ономе што је рекао засада није познато у интрересу истраге.

Осумњиченом Н.В. је по одобрењу Вишег јавног тужиоца, Посебног одељења за сузбијање корупције у заједничкој акцији са Војном полицијом било је одређено задржавање до 48 сати ради саслушања због сумње да је примио мито.

Он је, како су навели у тужилаштву, захтевао мито у износу од више стотина хиљада динара од Б.З. власника СЗР како би му Војна установа Моровић извршила исплату за сечу и извлачење дрвних сортимената које је та СЗР већ извршила. После тога је, како су додали, примио већи део новца, да у оквиру свог службеног овлашћења изврши службену радњу коју би морао извршити.

Тужилаштво је после саслушања осумњиченог предложило да му се одреди притвор, што је суд и прихватио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)