РЕКАО ДА ЈЕ У ШОКУ И ДА НЕ ЗНА ЗАШТО ГА ОПТУЖУЈУ: Мика Алексић одбио да одговара на питања о злостављању Милене и Иве!

Novosti online

27. 01. 2021. у 20:37

МИРОСЛАВ Мика Алексић (69), редитељ и власник школе глуме, који се сумњичи за осам силовања и седам недозвољених полних радњи над шест својих ученица, на саслушању у Вишем тужилаштву у Београду није желео да одговара на конкретна питања о тешким оптужбама за које се терети.

РЕКАО ДА ЈЕ У ШОКУ И ДА НЕ ЗНА ЗАШТО ГА ОПТУЖУЈУ: Мика Алексић одбио да одговара на питања о злостављању Милене и Иве!

Фото: Принтсцреен

Редитељ је изнео само кратку одбрану, али није желео да говорио о појединостима.

- Алексић је говорио штуро и уопштено. Рекао је да генерално није крив, да никада ниједну ученицу није сексуално злостављао, да је у шоку и да не зна због чега га девојке после толико година оптужују - открива извор упознат са случајем.

Према његовим речима, одбрана Мирослава Алексића свела се на неколико реченица у којима он само негира оно што му је стављено на терет.

- Свако ко је ухапшен и осумњичен, а потом изведен пред тужилаштво, има законско право да одбрану изнесе или да се брани ћутањем. Алексић је урадио „нешто између“. Наиме, уобичајено је да онај ко одлучи да се брани од оптужби, нарочито када су оне овако тешке, детаљно говори о томе шта се догађало, какве је односе имао са ученицама и да, у прилог своје невиности, говори о појединим детаљима који би могли да му помогну као доказ током поступка, односно да потврде његову невиност - објашњава извора.

Фото: Youtube/Принтскрин

Редитељ, према његовим речима, о детаљима није желео да прича.

- Одлучио је да укратко негира све што му је стављено на терет. Одмах је рекао и да не жели у овој фази да одговара на питања која би му била постављена - додаје наш саговорник и објашњава да је уобичајена процедура током саслушања да после неометаног изношења одбране тужилаштво, али и адвокати постављају питања.

НАКНАДНО ИЗЈАШЊЕЊЕ

ТРИ девојке које су до сада саслушане детаљно су описивале како је функционисала Алексићева школа глуме и како је злоупотребио њихово поверење и сексуално их злостављао.

- Одбраном коју је осумњичени изабрао практично ништа није појаснио, али се званично није бранио ћутањем - каже извор и објашњава да Алексић накнадно може да затражи да из Централног затвора поново буде доведен у тужилаштво и да накнадно проговори о свим оптужбама.

Он је ухапшен 17. јануара, а два дана касније му је одређен притвор.

- Изношење одбране, после које му је суд одредио притвор до 30 дана, трајало је кратко, за разлику од саслушања три оштећене, међу којима су глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић, које је трајало сатима. Њима су питања постављали и заменик тужиоца, њихови заступници и бранилац Мирослава Алексића - каже он.

НАСТАВЉА СЕ ПРИКУПЉАЊЕ ДОКАЗА - ИВАН ЗАРИЋ И БИЉАНА МАШИЋ СВЕДОЦИ

Саслушање сведока у истрази против Алексића требало би да буде настављено крајем недеље, када би исказе требало да дају и остале девојке које су га пријавиле, а потом ће у тужилаштво бити позвани сведоци, међу којима су запослени у школи, његова супруга Биљана Машић и глумац Иван Зарић.

- Девојка која је последња пријавила професора глуме биће неуропсихијатријски вештачена пре саслушања, с обзиром на своје године, али и кратак временски размак у ком се све догодило - каже извор из истраге.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Srbijo Zuta kuco

27.01.2021. 22:47

Osumnjiceni ne treba da iznosi nikakvu odbranu. Citav clanak je imbecilan. Osumnjiceni moze da da izjavu a ne mora. Na tuzilastvu je da dokazuje krivicu. Osumnjiceni ne mora da dokazuje NISTA. Podrska Miki. Bio sam u slicnoj poziciji i znam kako je biti neosnovano optuzen. Bio sam osumnjicen, pracen i prisluskivan i na kraju se ispostavilo da me je optuzio ljubomorni beznadezno zaljubljeni homoseksualac. Vec sam se obratio Mikinom advokatu i ponudio da svedocim u njegovu korist. Zar vam nije cudno da i pored toga sto je Mika u pritvoru roditelji dovode decu u njegovu skolu jer ne veruju u tacnost optuzbi? Prestanite linc nevinog coveka. Da, nevinog jer postoji pretpostavka nevinosti.

buki

28.01.2021. 01:46

@Srbijo Zuta kuco - Nećemo dozvoliti da zbog takvih kao Miroslav, vi i vama slični, Srbija zaista postane žuta kuća. Samo hrabro deco, jer ovaj i drugi monstrumi ne smeju ostati na slobodi, kako zbog onog što su vam učinili, tako i zbog druge dece kojoj preti opasnost.