ЗАТЕКАО ГА КОД БИВШЕ, ПА МУ ЗАРИО НОЖ У СТОМАК: Нишлији Ивици Микићу прети 10 година робије, ево како се бранио пред судом

Ј. Ћосин

27. 01. 2021. у 17:25

ВИШЕ јавно тужилаштво затражило је у завршној речи пред Вишим судом у Нишу да се Нишлији Ивици Микићу (34) изрекне казна затвора од 10 година и месец због покушаја убиства Београђанина Ненада Митровића (38) којег је, након вербалне свађе, ножем убо у стомак када га је затекао у стану бивше девојке.

ЗАТЕКАО ГА КОД БИВШЕ, ПА МУ ЗАРИО НОЖ У СТОМАК: Нишлији Ивици Микићу прети 10 година робије, ево како се бранио пред судом

Фото: Ј. Ћосин

- Тражимо да се оптуженом за убиство у покушају изрекне казна затвора од најмање 10 година и један месец јер је вишеструки повратник у извршењу кривичног дела, као и да му се продужи притвор до правоснажности пресуде. Такође, тражимо да се оптужени Микић обавеже да плати судске трошкове у износу од 305.000 динара – изричит је у завршној речи био заменик ВЈТ Александар Каличанин.

Одбрана, међутм, сматра да Микић није крив за дело које му се ставља на терет, као и да није имао намеру да Митровића убије, већ да је у тренутку јаке раздражености, након што је испровоциран, потегао нож.

- Није постојао умишљај да лиши живота оштећеног. Он је поступао у стању јаке раздражености због константног вређања и омаловажавања које је трпео од оштећеног. Одбрана сматра да се у радњама оптуженог евентуално могу стећи елементи тешке телесне повреде за коју предлажемо да га суд огласи кривим и осуди по закону. Ако суд остаје на становишту да је извршио покушај убиства, молимо да приликом изрицања казне узме у обзир олакшавајуће околности, првенствено искрено кајање оптуженог и да му изрекне блажу казну – рекала је Сандра Рајковић, Микићев бранилац по службеној дужности затраживши да не буде осуђен за покушај убиства јер, како је казала, није доказано да је извршио ово кривично дело.

И оптужени Микић рекао је у завршној речи да се каје што за то што је урадио, али да није могао рационално да размишља.

- У тренутку напада на мене нисам могао рационално да размишљам, због околности како се читав догђај одвијао. Жао ми је што је уопште дошло до свега тога. Свестан сам да сам крив за тешко повређивање Митровића па молим суд да ми изрекне блажу казну – казао је Микић.

Објављивање пресуде заказано је за 5. фебруар.

Подсетимо, крваве прошле године око 15 сати у Улици Радних бригада у Нишу. Ненад се тог дана налазио у стану, а Ивица је дошао изненада на врата бивше девојке. Она му је оторила, он је улетео унутра и покуцао на врата спаваће собе. Ненад је изашао и започела је вербална свађа, након чега га је ударио два или три пута када је Ивица из џепа торбице извадио нож са сечивом од пет сантиматера. А. П. је стала између њих двојице. Ивица је почео да замахује ножем и посекао Ненада испод рамена, а онда му махајући тако задао убод пар сантиметара од срца с леве стране груди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)