ВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ О “ЈОВАЊИЦИ 2”: Води се кампања не би ли државни врх повезали са целом причом

Танјуг

26. 01. 2021. у 21:13

ВЛАДИМИР Ђукановић, бранилац Милана Кендије, бившег начелника Одељења за обезбеђење одређених функционера и објеката МУП, који је оптужен у случају "Јовањица 2", у уторак је поводом објављених детаља оптужнице на порталу "Крик", истакао за Танјуг да је реч о "очајничком покушају оних који су креирали читаву аферу и учествовали у прислушкивању да себе спасу".

ВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ О “ЈОВАЊИЦИ 2”: Води се кампања не би ли државни врх повезали са целом причом

Владимир Ђукановић

Ђукановић је, како каже, запањен чињеницом да "намерно пласиране полуинформације из истраге" долазе до тачно циљаних медија.

- Занимљиво је да ми као адвокати последњи сазнајемо када је против наших клијената било шта подигнуто. Примера ради, када је подигнута оптужница, ми смо сазнали недељу дана касније него што је то објављено у медијима. Ја још немам потврду као адвокат Кендије, што је скандал сам по себи, јер неко из Вишег суда очигледно намерно чини такве ствари - рекао је Ђукановић.

У тексту који је објавио "Крик" помиње се, између осталог и тајна група за комуникацију, названа "Савет за безбедност", која је направљена у оквиру апликације "Разговор" и служила је, како пише на порталу, да се у њој припадници полиције и тајне службе договарају како да штите оптуженог Предрага Колувију и његово имање.

Ђукановић указује да се апликација "Разговор" може скинути са "Гугл стора" и да кошта 200 динара, али што је, како наводи, још важније, суштина те апликације је да се поруке могу дописивати, чак се могу променити и време и датум.

- Реч је о дечјој играчки где можете да дописујете шта год пожелите и да измишљате. И ми основано сумњамо да су током поступка дописиване ствари у неком полицијском центру - навео је Ђукановић.

Он тврди да постоји озбиљна спрега једног дела страног фактора са добрим делом неких људи из Вишег суда и из полиције који су, каже, читаву аферу измислили:

- Ово је читава измишљена афера око "Јовањице", а имају своје портпароле у облику Мирослава Алексића и сличних, као и "Крика", који воде бесомучну кампању не би ли повезали државни врх, односно Александра и Андреја Вучића са целом причом. Ово је један озбиљан скандал и надам се да ће се коначно нешто рашчистити у нашем правосуђу, јер је невероватно да медији први долазе до неких података. Очито да неко то циљано ради.

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА

ПРЕ недељу дана из Вишег суда у Београду је саопштено да је потврђена оптужница против Предрага Колувије, већинског власника пољопривредног добра "Јовањица", раније оптуженог да је на свом газдинству узгајао марихуану. Новом оптужницом, којом је обухваћено још осам особа, на терет му се стављају удруживање ради вршења кривичних дела и фалсификовање исправе. Остали су оптужени за удруживање и недозвољену производњу наркотика, док су неки оптужени и за кршење Закона о тајности података, недозвољено држање оружја и фалсификовање службене исправе. На ово решење странке у поступку имају право жалбе Апелационом суду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)