"У СРБИЈИ БИ МЕ ОДАВНО СТРЕЉАЛИ!" Чаба Дер наставља да шокира пред судом, а ево шта је рекао о Алану Кожару

Novosti online

25. 01. 2021. у 18:59

ПРЕД мађарским судом прошле недеље настављено је суђење плаћеном убици Чаби Деру из Чантавира, где му се суди за убиства хрватског бизнисмена Ивана Сердарушића у Амстердаму и Мађара Ласла В. у Будимпешти.

У СРБИЈИ БИ МЕ ОДАВНО СТРЕЉАЛИ! Чаба Дер наставља да шокира пред судом, а ево шта је рекао о Алану Кожару

Фото: Принтскрин

И ово рочиште обележиле су Дерове бизарне изјаве, а приликом изнаошења своје одбране, споменуо је и да су га јурили људи Алана Кожара.

Ушавши у судницу мађарског суда, Чаба Дер је најпре свима пожелео срећне новогодишње празнике, а затим започео причу о тешком детињству, рекавши да су убиства још од најранијих дана саставни део његовог живота, те да је и његов рођени брат убијен.

Тврдио је да је нормална особа, да је раније помагао сиромашнима, а онда је захвалио Виктору Орбану на бризи о Мађарима у Војводини, јер да му није било мађарског држављанства, у Србији би га "одавно стрељали". Иначе, овакво понашање није неуобичајено за Дера, а мађарски медији га због таквог понашање ословљавају и "стенд ап комичарем". На прошлом рочишту новинаре и сниматеље је поздравио намигивањем.

"Насмејани убица", како су га медији у Србији називали због хладнокрвног убиства Небојше Марковића у Београду, испричао је да је једно време живео у Мађарској али да се осећао небезбедно и да је зато побегао у Беч. Тамо је, како је тврдио, упознао једног човека из српског подземлја, што га је уплашило, па је одлучио да поново промени локацију и утичиште пронађе у Амстердаму. Дер је споменуо да је у једном бару у Бечу биво са више од стотину жена одједном, преноси портал "делхир.инфо".

Омиљена улица у овом граду му је била Улица црвених фењера позната по проституткама и борделима, где је чак "имао добар однос са неким женама", али му се живот поново преокренуо када је схватио да је "Алан Кожар мобилисао велики број својих људи да га пронађу", испричао је пред судом. Успео је да им побегне у последњем тренутку пошто је, чувши да су му за петама, искочио кроз прозор. Тако барем тврди.

Дер је тврдио да није намеравао да неколико дана касније убије Сердарушића, већ да је хтео да испали неколико хитаца упозорења, али да је под налетом адреналина пресудио хрватском бизнисмену хицем у главу. На суђењу су прегледани снимци са камера на којима се види да се Сердарушић, већ после првог хица који је Дер испалио из пиштоља са пригушивачем, срушио на земљу.

Судија је саслушао и једног сведока чије име није саопштено нити је његов лик било могуће видети у судници. Та особа блиска је убијеном Ласлу В. и испричала је да не познаје Чабу Дера нити јој је познато зашто би Ласло могао бити некоме на мети.

Судија је прочитао сведочење претходног сведока, који је казао да се ничега не сећа, што је наљутило Деровог адвоката Кристијана Гулиаса.

Суђење у Београду одложено

Паралелно са процесом у Мађарској, Чабу се суди и у Београду због сумње да је са Аленом Циглером 5. јануара 2019. године убио Небојшу Марковића. Суђење је одложено због болести судије и ново је заказано за 8. фебруар, премда је Дер раније признао убиство Марковића, док је Циглер на припремном рочишту тврдио да није крв.

Иначе, Марковић је, како се касније испоставило, упуцан грешком, пошто је права мета био његов шурак Александар Шарац који је убијен октобра 2020. у гаражи једног тржног центра на Новом Београду.

Направио хаос у мађарском затвору

Чаба Дер је недавно већ био главна тема у мађарским медијима али због инцидента који је направио у затвору. Он је, наиме, 17. децембра претукао цимера из ћелије пошто је сазнао да је овај у затвору завршио због убиства жене. Дер је адвокату рекао да не може да поднесе оне не који злостављају жене.

- Био је у градском затвору са преступником који је оптужен за убиство жене на бруталан начин са неколико убода ножем пре три године. Због тога је мој клијент тражио његово премештање - рекао је адвокат Чабе Дера др Кристиан Гуљаш.

Чаба је, иначе, досад већ неколико пута премештан јер је сам то тражио. Једном се успротивио јер му је ћелија била окренута ка гробљу, други пут је мислио да у ћелију може да се пуца споља, због чега противници из подземлја могу лако да га убију.

Иначе, Дер је раније више пута негирао да је плаћени убица, тврдећи да се нашао у рату кланова. Упркос томе, доводи се у везу са чак 12 ликвидација широм Европе!

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)