ДОЋИ ЋЕ ОН У КАФАНУ ДА НАМ СВЕ ИСПРИЧА: Село код Сечња бруји о смрти старице, њен 16 година млађи супруг пуштен кући и - нигде га нема

Б. ГРУЈИЋ

23. 01. 2021. у 20:28

МАДА званичних потврда нема, по селу Бока, код Сечња, бруји да је Андраш Ж., након психијатријског посматрања у зрењанинској болници и обдукцијског налаза, којим је потврђено да нема основа за сумњу о убиству, пуштен кући и да се вратио у родно село.

ДОЋИ ЋЕ ОН У КАФАНУ ДА НАМ СВЕ ИСПРИЧА: Село код Сечња бруји о смрти старице, њен 16 година млађи супруг пуштен кући и - нигде га нема

Фото: Б.Грујић

- Јутрос сам то чуо у сеоској кафани, где се иначе све зна. Нико од нас га није видео, али прича се и то је вероватно тако - каже мештанин Боке, истичући да и сам Банди, како Андраша сви у селу зову, често у тој кафани.

- Вероватно ће се појавити, па ћемо чути његову причу - углас истичу познаници из кафане у центру селу.

Комшије из Вашарске улице, потврђују да је кућа у којој је живео са покојном Ержебет, још увек празна и закључана, не искључујући могућност да се Андраш, склонио код неког од бројне родбине у селу.

- Незванично сам сазнао да је обдукцијски налаз потврдио да на телу покојне, осамдесеттрогодишње Ержебет Ж, није било трагова насиља и убиства и да је по свему судећи, смрт наступила од последица пада и ударања главом о под - прича комшија из оближње куће.

НЕМА ЗВАНИЧНЕ ПОТВРДЕ О НАЛАЗУ ОБДУКЦИЈЕ

Обдукциони налаз за сада није доступан јавности, а Више јавно тужилаштво у Зрењанину, које је преузело случај, се није оглашавало.

Он се пита како је њено тело пронађено на кревету и да ли се несрећна Ержебет, док је њен супруг дозивао помоћ, сама некако довукла до постеље у којој је неколико тренутака касније, издахнула.

Њен шеснаест година млађи супруг, Андраш Ж, звани Банди, према тврдњама првог комшије Златка М. у моменту када га је позвао у помоћ, није тачно знао где се Ержебет налази.

Фото: Б.Грујић

Комшија Златко М.

- Био је усплахирен, рукама је нервозно покушавао да исправи метални наслон столице, викао је хајде да помогнемо Бежики, како је звао своју супругу - каже комшија, који је о мистериозном случају обавестио полицију у Сечњу.

- Тело старице сам угледао на кревету у трећој соби у дворишном делу куће, лежала је беспомично, а на јастуку поред њене главе, било је крви, али нисам приметио трагове насиља - присећа се Златко М. уз напомену да ни сам у том трену није размишљао о злочину и евентуалном убиству, само је желео да помогне комшији.

ПРИЧЕ О ГРЕСИМА ИЗ ПРОШЛИХ ДАНА

БЕЗ обзира што неће бити кривично гоњен, за Андраша остају приче да је пре много година, у неколико случајева био насилан према женама са којима је био близак, мучењу и иживљавању мад њима, али без смртног исхода.

Андраш је неповезано причао, наводно је ишао до продавнице да купи пиво и онда се све то догодило, старица је пала и задобила повреде главе, од којих је касније преминула.

Тачно је да је Ержебет била прилично посесивна и често се свађала са својим млађим супругом, бранила му да у њиховој кући виђа своје ћерке, као и да иде у кафану, чак и до продавнице или трафике, да купи цигарете, али мотив евентуалног убиства, нико није наслућивао.

Фото: Б.Грујић

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)