ХАПШЕЊА У НОВОЈ ВАРОШИ: Малверзацијама оштетили општину за 6 милиона, иза решетака две особа, за једном се трага

А. РОВЧАНИН

20. 01. 2021. у 17:57

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у Ужицу, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су две особе које се сумњиче да су малверзацијама у поступку јавне набавке оштетили општину Нова Варош за 6.327.400 динара.

ХАПШЕЊА У НОВОЈ ВАРОШИ: Малверзацијама оштетили општину за 6 милиона, иза решетака две особа, за једном се трага

Фото: В.М.

Полиција је ухапсила бившег општинског функционера општине Нова Варош Д. П. (53) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву и Р. Г. (49), извођача радова и одговорно лице привредног друштва „Quiddita““ ДОО Београд, осумњиченог за злоупотребу службеног положаја у помагању.

Сумња се да су током 2014. и 2015. године Д. П. и бивше одговорно лице ДОО „Енергија златар“ из Нове Вароши а за којим полиција интензивно трага, у договору са Р.Г., одговорним лицем привредног друштва „Quiddita““, противзаконито доделили уговор овој фирми у поступку јавне набавке за опрему за потребе општине Нова Варош.

Како се сумња, они су извршили плаћање радова који нису изведени и тако фирми „Quiddita““ прибавили противправну имовинску корист.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)