ТУЖИЛАЦ ЗАХТЕВА ЛЕЧЕЊЕ: Продужен притвор Д. П. који је осумњичен за бацање бомбе испред полицијске станице у Србобрану у октобру

Љ. П.

19. 01. 2021. у 22:02

ВИШЕ јавно тужилаштво у Сомбору поднело је суду предлог да се Д. П. (28), осумњиченом да је 20. октобра прошле године око 21 сат бацио ручну бомбу испред Полицијске станице у Србобрану, одреди мера безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи.

ТУЖИЛАЦ ЗАХТЕВА ЛЕЧЕЊЕ: Продужен притвор Д. П. који је осумњичен за бацање бомбе испред полицијске станице у Србобрану у октобру

Фото: Србобран нет

Осумњиченом је одлуком суда продужен притвор и он ће бити смештен у Специјалну затворску болницу у Београду, у којој може остати до завршетка поступка.

На терет му се стављају изазивање опште опасности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

Д. П. је ухапшен убрзо после немилог догађаја, а на саслушању пред тужиоцем, наводно је рекао да је тим чином хтео да скрене пажњу полицији на корону. Помињао је женидбу, па чак и да га прате дроновима. Против њега је, како сазнајемо, полиција раније подносила пријаве због саобраћајних прекршаја, али и неких других кривичних дела, па се утврђује да ли је евентуално и то можда био разлог да се одлучи да мета напада буде Полицијска станица.

Ручну бомбу која је експлодирала пред зградом полиције у Србобрану, како сазнајемо, пронашао је на тавану своје куће, а наводно је донета са ратишта. Од експлозије су попуцала стакла на прозорима објекта, а срећом, нико није био повређен. Камере су снимиле мушкарца са капуљачом на глави који је протрчао поред станице, бацио експлозивну направу, а затим побегао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)