ВЕЉА И МАРЕ ГОСТИ КОД ЗВИЦЕРА? Шта у Котору раде вође навијача Партизана и са ким се срећу

Е. Х.

20. 01. 2021. у 07:33

ЈЕДАН од вођа навијача Партизана Вељко Беливук, звани Веља Невоља и његова десна рука Марко Миљковић Маре, приведени су прексиноћ у которску полицију.

ВЕЉА И МАРЕ ГОСТИ КОД ЗВИЦЕРА? Шта у Котору раде вође навијача Партизана и са ким се срећу

Вељко Беливук и Радоје Звицер

После давања изјаве, у својству безбедносно-интересантних лица, пуштени су на слободу. Утврђено је да су у Црну Гору ушли легално, дан раније, а према информацијама безбедносних служби ове земље, били су гости Радоја Звицера, наводно, једног од вођа "кавачког клана".

Безбедносне службе две земље пажљиво су "испратиле" овај сусрет, поготову што је до њега дошло у данима када су годишњице сурових ликвидација. У недељу је био помен Звицеровом куму Марку Вуковићу (41), који је брутално убијен 17. јануара прошле године на Бежанијској коси на Новом Београду.

Вуковићу, који је био поморац, али и власник фирме за грађевину, убице су пуцале у главу у џипу, пред супругом и децом, док је чекао још једно дете испред школе.

- Овај Которанин је хтео потпуно да се склони од тих контаката и тог сукоба две зараћене екипе, па је по повратку из Белгије одлучио да се не враћа у родни град, већ да се настани у Београду - наводи извор "Новости". - Никада није хапшен нити осуђиван. Повукао се у мирније воде, па је чак и са кумом Звицером престао да се дружи. Путеви су им се разишли неколико година раније. Убице то или нису знале или им је било свеједно, јер се сумња да је изгубио главу баш због тога.

Као директног извршиоца Вуковићевог убиства полиција је осумњичила Нишлију Петра Јовановића (46), званог Пеца Питбул. Интересантно је да Јовановић један од четворице ухапшених за покушај ликвидације Радоја Звицера маја прошле године у Украјини.

Тешко рањени Звицер се после опоравка у болници у Кијеву, према сазнањима "Новости", вратио у родни Котор пре два месеца. По сусрету са двојицом Београђана, Беливуком и Миљковићем, може да се закључи да је почео и да прима посете.

Долазак у Црну Гору двојице Партизанових навијача "пада" и у време годишњице крвавог масакра у ресторану у Атини, када су ликвидирани Игор Дедовић, један од наводних вођа "шкаљараца" и његова десна рука Стеван Стаматовић. Четворица нападача отворила су ватру пред њиховим женама и децом и усмртила их на лицу места.

Овај злочин, почињен 19. јануара прошле године, још није расветљен. Постоје индиције да су најмање двојица егзекутора, у међувремену, и сами убијени. Воде се као нестали. Породица је пријавила и нестанак Подгоричанина С. Л., за кога се сумња да је био један од "типера" ликвидације и да је убицама дојавио кретање жртава.

ПОД "ЛУПОМ", АЛИ НЕ И ПОД ИСТРАГОМ

БЕЛИВУК и његов први сарадник Миљковић, већ извесно време су под "лупом" полиције због сумњи да су у врху нове групе која тесно сарађује са "кавачким кланом". Против њих се, међутим, у овом тренутку не води ниједан поступак. Њихов боравак у Црној Гори тамошње безбедносне службе са пажњом прате.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)