МИКА АЛЕКСИЋ ЗЛОСТАВЉАО УЧЕНИЦЕ ОД 2008. ГОДИНЕ? Испливали нови језиви детаљи истраге против учитеља глуме

Novosti online

19. 01. 2021. у 19:10

МИРОСЛАВ Мика Алексић (68), власник школице глуме који је осумњичен за силовање или полно узнемиравања својих ученица, терети се да је у периоду од 2008. до 2020. године сексуално злостављао шест девојака. Све оне су га пријавиле полицији.

МИКА АЛЕКСИЋ ЗЛОСТАВЉАО УЧЕНИЦЕ ОД 2008. ГОДИНЕ? Испливали нови језиви детаљи истраге против учитеља глуме

Фото: Youtube/Принтскрин

Први случај се наводно догодио још 2008. године, а периоди за које су ученице оптужиле Алексића јасно се може поделити у два дела: од 2008. до 2013. и после 2018. године. С обзиром на то да не постоји ниједна пријава за пуних пет година, од 2013. до 2018, а основано се сумња да је било још напаствованих девојака, полиција је позвала све жртве да се јаве у просторије Полицијске управе за град Београд, у Булевару деспота Стефана 107.

Алексић се терети за осам појединачних силовања својих ученица - неке од њих је наводно силовао више пута - док је чак седам пута, како се основано сумња, извршио кривично дело полног узнемиравања. Закон дефинише полно узнемиравање као свако вербално, невербално или физичко понашање које има за циљ или представља повреду достојанства лица у сфери полног живота, а које изазива страх или ствара непријатељско, понижавајуће или увредљиво окружење.

Мика Алексић се кривичном пријавом терети да је девојке, док су биле малолетне, обљубио уз претњу, а основано се сумња да је прву жртву сексуално злостављао још 2008. године.

- Осумњичен је да је годину дана касније сексуално злостављао још једну девојку. Следећа жртва која га је пријавила навела је да ју је у периоду од 2012. до 2013. године напаствовао чак четири пута. Исто толико пута је, наводно, 2013. године злостављао још једну девојку - каже извор добро упознат са случајем.

Да ли је у периоду од 2013. до 2018. године било још жртава у овом тренутку није познато, јер га до сада још ни једна девојка није пријавила за тај период.

Како сазнајемо, пета и шеста девојка су пријавиле да их је Алексић напастовао од 2018. до 2020. године.

- Девојка која је наставника глуме пријавила да је трпела злостављање у периоду од 2018. до 2019. године навела је да ју је Алексић злостављао чак четири пута. А током 2020. године је, наводно, нашао нову жртву, која је навела да је кроз пакао прошла само једном - објашњава саговорник.

Алексић је у понедељак поподне саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду, где је изнео своју одбрану. Он је пред тужиоцем негирао све пријаве за силовање и недозвољене полне радње, истичући да "ништа није тачно".

- Рекао је и да не зна зашто су га девојке пријавиле - казао је извор.

После саслушања, заменик тужиоца предложио је суду да му одреди притвор до 30 дана, што је судија за претходни поступак Вишег суда у Београду усвојио. Алексићу је притвор одређен по три основа: да не би утицао на сведоке, због бојазни да не понови дело, као и због тежине дела за које се терети. Запрећена казна затвора у његовом случају већа је од 10 година, односно маскимално износи 15 година за кривично дело силовања.

Подсетимо, овај тежак случај доспео је у јавност када је наша млада глумица Милена Радуловић у исповести објавила да ју је Мирослав Алексић силовао када је имала 17 година и да се то понављало више пута.

- Шест година сам била у школи Мике Алексића када ме је силовао. Имала сам 17 година. То се није догодило једном. Понављало се - рекла је храбра Милена.

Она је рекла да је из света, строгог и устројеног, али ипак сигурног, преко ноћи прешла у пакао сексуалног злостављања када ју је, како каже, Мика Алексић први пут силовао почетком новембра 2012. године. Имала је 17 година, а он 61.

- До тог тренутка нисам помислила да је такво нешто уопште могуће. Нисам га познавала таквог и у том периоду била сам убеђена да сам једина и сама. Био је то шок. Слом! То је за мене била друга породица. Заиста! - каже Милена Радуловић.

О детаљима злостављања није желела да прича за медије. Све је, како је рекла, већ казала полицајцима.

Затим је јуче, два дана после Милене, своју тешку исповест о сексуланом злостављању у истој школи, од истог човека, испричала и друга млада и успешна глумица Ива Илинчић.

- Пре неких годину дана први пут сам себи рекла: "Не, Ива! Мика те није челичио за глуму, није те као глумицу тестирао, него те је злостављао. Веома те је злостављао! И злостављао је многе друге. И злостављаће. Неће се никад зауставити - рекла је Ива.

Неке Ивине речи многима су натерале сузе на очи...

- Трајале су припреме за пријемни. Излазила сам из Микине канцеларије... Поглед ми се сусрео са девојком која је улазила у канцеларију. Знале смо обе, и она шта сам ја прошла и ја шта њу чека тамо, али нисмо причале. Она ни данас није спремна - рекла је, између осталог, Ива.

Алексића је пријавило шест девојака за укупно осам силовања и пет случајева полног узнемиравања

2008. - једно дело

2009. - једно дело
2012-2013. - четири дела
2013. - четири дела
2018-2019. - четири дела
2020. - једно дело

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)