МОЈЕ ЈЕ БИЛО ДА НЕ ЋУТИМ: Милена Радуловић након саслушања Мике Алексића - "Ово не сме постати само - он и ја"

Новости онлајн

19. 01. 2021. у 19:03

ГЛУМИЦА Милена Радуловић јавно је иступила са тврдњама да ју је, док је још била малолетна наводно силовао чувени наставник глуме Мирослав Мика Алексић. Њој се придружило још неколико девојака, међу њима и млада глумица Ива Илинчић, а познати учитељ глуме јуче је саслушан, где је рекао да негира све оптужбе.

МОЈЕ ЈЕ БИЛО ДА НЕ ЋУТИМ: Милена Радуловић након саслушања Мике Алексића - Ово не сме постати само - он и ја

Фото: Принтскрин Инстаграм

Након саслушања, Милена се кратко огласила за домаће медије, те истакла да је њено било да не ћути.

- Ја тренутно не желим претерано медијско експонирање на ову тему. Моје је било да не ћутим. Али ја нисам сама, ту су и те дивне девојке, ово не сме постати само - он и ја. Надам се да ће и остале жртве проговорити јавно - истакла је поенту глумица Милена Радуловић у краткој изјави за домаће медије.

- Говорио је да су деца мали људи, а нама је пријало кад чујемо: ‘Ви сте самостални, ово је нешто само ваше’. Поништавао је родитеље и њихову улогу, али тада нам то није деловало спорно - испричала је глумица у својој исповести, те детаљније објаснила како Алексићева монструозна мрежа заправо функционише.

- Најстрашније је што је терен припреман годинама, од раног детињства, од стране једног монструма, а девојке које су са мном и ја не можемо да дозволимо да неко проживи оно што смо ми. Ово није освета, иако је и та фаза у мени постојала, али је давно завршена. Све ми, жртве Мирослава Алексића, улазимо у ово зато што је недопустиво да се више и дан ћути. Неке девојчице, рођене 2003. или 2004. године, управо пролазе кроз такву врсту тортуре - испричала је Милена, па охрабрила и остале девојке које су на било који начин биле жртве Микиног сексуалног злостављања да случај пријаве надлежнима:

- Надам да ће се саме јавити и све пријавити. Многе су сада мајке и боље разумеју да силовање деце мора бити заустављено. Не само ово, него и свако друго силовање. Ми не говоримо о човеку који је недавно по Тијанином закону осуђен на доживотну робију, хвала богу, где је јасно да је човек клинички случај и психопата који има мозга само да закоље. Ово је монструозна мрежа, интелигентно склопљена у највишем кругу друштва, од најранијих година упакована у најплеменитије форме уметности и религије човека који, корак по корак, зна шта ради и с предумишљајем долази до циља. А тај циљ с предумишљајем је силовање малолетних девојака - испричала је она.

Милена Радуловић / Фото В. Данилов

- Неизмерно сам поносна што девојке и ја после одређеног времена заједно стајемо овоме на пут. Ово није ‘Ме тоо’ покрет, апелујем да говоримо о силовању малолетних лица, монструозно изманипулисаних од стране нарцисоидног психопате, које је Алексић припремао за чин одмалена. Моје обраћање јавности усмерено је на подршку свим претходним жртвама (а ово траје 35 година) да се јаве тужилаштву, без страха, јер ће наићи на професионалан рад и приступ. Оно је такођоне усмерено и на све жртве било каквог сексуалног узнемиравања или силовања. Нисте саме, ниједна девојчица, девојка или жена не сме да проживи, или не дај боже проживљава било шта слично - рекла је Милена Радуловић.

Мирославу Мики Алексићу је јуче, након саслушања у Вишем јавном тужилаштву одређен притвор до 30 дана.

Осумњичени се терети да је у периоду од 2008. до 2020. године, за извршење 8 кривичних дела Силовања из чл. 178 КЗ и 7 кривичних дела Недозвољене полне радње из цл 183 КЗ на штету 6 оштећених, од којих је једна малолетна, док су према осталим оштећенима радње извршења предузете и док су биле малолетне и након пунолетства, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Zoi

20.01.2021. 17:23

Ne znam nista pametno da kazem ,mogu samo da ipspricam svoje licno iskustvo...secam se imala sam 12god i na bazenu nam se prikaci neki "dobronamerni baja od nekih 35-6leta,kao on ce da nas uci da plivamo.al ja nesto pocinjem sa se osecam nelagodno i besno,tako ja plivam i on iza mene i kad sam shvatila da se previse priblizio i krenuo rukom na moju nogu tako sam ga jako odvalila petom negde u predelu grudnog kosa da je ostao bez vazduha.ja otplivala do ivice bazena aon jos na sredini pokusava da dise.da je krenuo da se davi,cutala bih,pa ako spasilac vidi,video je..tako je bilo i na dalje reagovala sam ili ostro ili bezala na sigurno.da se meni desio mika,bila bih verovatno u domu za maloletnike a on bi otisao u legendu.sad ...sta da kazem ima nas raznih ali za mene je njihovo trplenje i cutanje neshvatljivo.ne moze da mi bude ocinska figura niko ko mi dise u vrat ,tu bi se slika odmah razbila i proradio bi dobri stari bes.cudan osecaj,kao neko paljenje alarma.zasto ga ova deca nisu imala.da li je to poneto iz porodice,sta tu nije u redu ,pritom ne mislim da sam ja ok

Rada475

23.01.2021. 17:36

@Zoi - Bravo Zoi, bila sam i ja u slicnim situacijama i reagovala sam bas kao i ti. Otac mi je preminuo kada sam imala 13, ali uvek sam se majci poveravala, sta god da mi se dogodi. Ovde je kljucni problem u okvirima njihovi porodica.