РАДОВАН УМРО, САША ПЛАЋАО ЊЕГОВОМ КАРТИЦОМ: Мештанин Мошорина после девет дана пријавио ненасилну смрт пријатеља

Љ. П.

12. 01. 2021. у 22:00

СМРТ мештанина Мошорина Радована В. (65), чије је беживотно тело у фази распадања пронађено у понедељак у поподневним сатима у кући у којој је живео, није била насилна. Према незваничним сазнањима, овај шесдесетпетогодишњак је преминуо услед здравствених тегоба које је имао одраније.

РАДОВАН УМРО, САША ПЛАЋАО ЊЕГОВОМ КАРТИЦОМ: Мештанин Мошорина после девет дана пријавио ненасилну смрт пријатеља

Кућа у којој је нађен преминули / Приватна архива

Иако је несрећни човек преминуо трећег дана јануара, његову смрт је тек девет дана касније, односно 11. јануара, пријавио његов двадесет година млађи суграђанин Саша Р., који је код њега долазио свакодневно и заједно су, како сада причају мештани Мошорина, пили алкохол. И последњих дана, како се сумња, Саша је Радовановом платном картицом у продавници плаћао алкохол и храну.

- Саша ради код једног човека у селу, храни му стоку, а када намири животиње, одлазио је код Радована у његову кућу, где су се дружили - прича мештанин Мошорина. - Радован је слабо излазио из куће, имао је пензију, а платну картицу је давао Саши да овај иде у продавницу и купује му намирнице, па и алкохол.

Поједини житељи Мошорина кажу да им није било необично то што не виђају Радована, јер је хладно, а и иначе се ретко дружио са мештанима. Тек када су видели полицију испред трошне куће, у којој осим њега има још станара, сазнали су да већ данима лежи мртав.

Саша Р., који је пријавио смрт пријатеља, како сазнајемо, наводно је казао да је Радована последњи пут живог видео у недељу око 10 сати, и да га је око 20 сати затекао мртвог, и да је тек сутрадан пријавио смрт, јер је био пијан.

Тело Радована Р. је пренето у Институт за судску медицину да се утврди тачан узрок смрти, а Саша Р. је задржан због прекршаја јер није имао важећу личну карту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)