У ЗАТВОР ЗБОГ КРАЂЕ ВИОЛИНЕ: Изречене казне оптуженима за отуђење инструмента Лајка Феликса

Љ. П.

12. 01. 2021. у 21:15

ПРЕДРАГ Јовишић (43) из Старе Пазове неправоснажно је осуђен на четири, а Ненад Симетић на две године затвора због крађе скупоцене виолине од музичког уметника Лајка Феликса.

У ЗАТВОР ЗБОГ КРАЂЕ ВИОЛИНЕ: Изречене казне оптуженима за отуђење инструмента Лајка Феликса

Новости

Пресуде су им изречене у уторак у Основном суду у Бечеју, одмах по завршетку главног претреса, а окривљени имају право на жалбу. Првооптуженом Јовишићу је продужен притвор.

Скупоцени инструмент је Војвођанском Паганинију, како још зову Лајка Феликса, украден 1. новембра 2019. године у Бачком Петровом Селу, док је био са супругом на гробљу поводом празника Сви свети. Иначе, виолину Domeniko Montano, претходно је изнајмио од једног колекционара из Беча.

Инструмент израђен почетком 19. века, који је музички уметник носио свуда са собом, у коферу је оставио на задњем седишту аута и није хтео да га уноси на гробље. Аутомобич "доџ" суботичких регистарских ознака био је паркиран у Улици Арпада Балажа испред броја 38. Петнаестак минута касније када су се вратили, виолине није било, па је одмах обавестио полицију.

Скупоцена виолина, срећом неоштећена, са оба гудала нађена је месец и по касније у Новим Бановцима, а оперативци новосадске криминалистичке полиције, заједно са колегама из Сремске Митровице, ухапсили су Симетића и Предраг Јовишића, док су његовом брату Ненаду, који се теретио за прикривање, лисице на руке стављене 31. децембра 2019. године. Он је са тужилаштвом у Бечеју склопио споразум о признању кривице, па му је изречена казна од шест месци кућног затвора.

Ненаду Симетићу је у међувремену, притвор у којем се налазио од 1. јануара 2020, замењен кућним притвором, а Јовишић је и даље остао иза решетака

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)