БАЛТИЋЕВОЈ КУМИ ПРЕСУДА У ПЕТАК: Завршено суђење Марији Николић

Ј.Д.Љ.

12. 01. 2021. у 13:51

У ВИШЕМ суду у Београду данас је окончано суђење Марији Николић која је оптужена да је, након убиства Даворина Балтића, са којим је била у колима када је изрешетан, његов пиштољ извадила из аутомобила и бацила га у контејнер у суседној улици.

БАЛТИЋЕВОЈ КУМИ ПРЕСУДА У ПЕТАК: Завршено суђење Марији Николић

Фото: Ж. Кнежевић

Пресуда ће бити донета и изречена у петак.

Више јавно тужилаштво у Београду недавно је кориговало део оптужнице против Николићеве, у делу који се односи на њену урачунљивост, па се она више не терети да је кривично дело извршила у урачунљивом стању, већ у стању битно смањене урачунљивости.

И даље је, ипак, оптужена за кривично дело недозвољено држање, ношење и промет оружја, а околност умањене урачунљивости може да утиче на висину казне коју ће јој суд изрећи, уколико закључи да је крива.

До измене ове околности дошло је након вештачења да је Николићева дело починила у стању великог интензитета страха и уплашености, будући да је била у колима са убијеним Балтићем када је пуцано на њега.

Балтић је убијен 1. јануара 2018. испред куће у којој је боравио на Врачару. Балтић је, наводно, словио за члана црногорског "кавачког клана", који је у сукобу са "шкаљарским кланом", а Николићева, која је иначе полицајка по струци је и кума његовој супрузи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)