НЕУРАЧУНЉИВ РУШИО ОГРАДУ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ: Ево како ће поступути Тужилаштво у случају Павла Бербера (41)

Н.Бијелић

05. 01. 2021. у 16:35

ПСИХИЈАТРИЈСКИМ вештачењем Павла Бербера (41) утврђено је да је био неурачунљив када је 15. децембра прошле године својим џипом пробио заштитну ограду испред Скупштине Србије, изашао из возила и млатио шипком вичући "Министри напоље!", а затим претрчао у Пионирски парк, где се саплео и пао, након чега је ухапшен.

НЕУРАЧУНЉИВ РУШИО ОГРАДУ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ: Ево како ће поступути Тужилаштво у случају Павла Бербера (41)

Фото: А. Клисурић

Због неурачунљивости осумњиченог, у тужилаштву кажу да ће суду поднети предлог да му се изрекне мера безбедности обавезног лечења. То значи да он неће бити оптужен, јер неурачунљивост искључује кривичну одговорност.

Против Бербера су спроведене истражне радње због кривичног дела насилничко понашање, али и због кривичног дела недозвољено држање опојне дроге за личну употребу, јер је у претресу његовог стана пронађена мања количина марихуане.

Он је 17. децембра био саслушан у тужилаштву где је у односу на насилничко понашање признао радње кривичног дела, али је у потпуности оспоравао правну квалификацију, док се у односу на пронађену дрогу бранио ћутањем.

Фото: МУП

 

Након саслушања, суд му је на предлог тужиоца, одредио притвор због опасности од бекства, с обзиром да је по изласку из аута бежао од полиције, као и да не би поновио кривично дело, јер је и раније осуђиван.

У Првом основном тужилаштву указују да је у току доказних радњи прибављен снимак инцидента са сигурносних камера на скупштини Србије, да је урађен ванредни технички преглед возила којим је управљао, као и токсиколошко хемијска анализа којом је утврђено присуство амфетамина.

Прибављен је извештај службе МУП за обезбеђење зграде Скупштине, као и одштетни захтев Града Београда у вези са оштећењем заштитне ограде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРЕМЉ ПОТВРДИО: Ево какву поруку је Зеленски послао Путину - видите како је успео да је председник Русије ЛИЧНО добије