ЈЕДАН ДЕТАЉ ЈЕ СЛУТИО НА НАЈГОРЕ: Љуба Шиптар седео са Арканом непосредно пре убиства, проговорио о атентату после много година

Novosti online

02. 01. 2021. у 16:40

ЉУБОМИР Михајловић, познатији као Љуба Шиптар оснивач и дугогодишњи први човек Комерцијалне банке након изгнанства из раја политичке милости, одлучио се за ћутање.

ЈЕДАН ДЕТАЉ ЈЕ СЛУТИО НА НАЈГОРЕ: Љуба Шиптар седео са Арканом непосредно пре убиства, проговорио о атентату после много година

Фото: Архива Новости

Након много година одлучио је да прекине тишину и открије неке детаље из живота који јавности нису познати.

Није тајна да је Михајловић многима био омиљени банкар, а ни да му је Аркан био један од пријатеља.

- Банкарством сам почео да се бавим давне 1965. године на Косову и Метохији, прво у Комуналној, а затим у Југобанци. Тада ме је један од директора позвао у своју канцеларију и одвео до прозора. Било је то у Призрену. Рекао ми је: “Погледај, Љубо, овог чистача ципела доле. Да би био добар банкар, мораш да будеш и чистач ципела, и продавац, али и министар, поп и председник државе…” Свега тога сам се држао кроз целу каријеру, и нисам погрешио. Био сам омиљен банкар, а Иван Стамболић, Влајко Стоиљковић, Аркан, Баџа, Чеда Јовановић, Веља Илић, Гури, патријарх Павле и многи други били су ми и добри пријатељи. Неких, нажалост, нема више међу нама - прича Михајловић.

Присећа се да је са Жељком Ражнативећ Арканом био на дан убиства у "Интерконтиненталу"

- Пошао сам на пливање, по препоруци физијатра, болело ме је десно раме. У лобију сам затекао Аркана. Одмах ме је позвао да седнем. Иначе, он ме је звао „ђенерале”, због презимена Михајловић. Вели ми он:,,Ђенерале, ја сам данас најсрећнији човек на свету. Свима сам вратио све дугове, никоме ништа више нисам дужан."

Заиста је био врло расположен, насмејан. Седео сам с њим до 17 часова. Док смо причали, поред нас су стално шетала два чудна човека и правила „маказице”. Скренуо сам му пажњу да ми је чудно то што раде, одговорио је да не бринем јер има људе који све контролишу. Како сам сишао на базен, упали су полицајци и почели да вичу да је убијен Аркан. Чим сам устао, практично. Кад сам изашао из хотела, већ су ту биле новинарске и телевизијске екипе, и први сам усликан како излазим са места злочина - испричао је Љуба Шиптар.

(Објектив)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)