ЧАБА ДЕР НАПРАВИО ХАОС У ЗАТВОРУ У МАЂАРСКОЈ: Брутално претукао цимера, иживљавање снимиле камере

Новости онлине

02. 01. 2021. у 15:01

ЧАБА Дер (39) из Чантавира, оптужен за неколико убистава, претукао је према незваничним информацијам цимера у затвору у Мађарској.

ЧАБА ДЕР НАПРАВИО ХАОС У ЗАТВОРУ У МАЂАРСКОЈ: Брутално претукао цимера, иживљавање снимиле камере

Фото: Архива

Чаба је према наводима портала бликк.ху 17. децембра дошао у сукоб са другим затвореником јер је сазнао да се ради о човеку који је убио жену. Свом адвокату је рекао да не може да поднесе мушкарце који злостављају жене због чега је физички насрнуо на цимера.

Због тога Дер сада може да очекује дисциплинску истрагу.

- Био је у градском затвору са преступником који је оптужен за убиство жене на бруталан начин са неколико убода ножем пре три године. Због тога је мој клијент тражио његово премештање - рекао је адвокат Кристиан Гуљаш.

Тензије између два затвореника експлодирале су након отприлике две недеље у истој затворској ћелији.

Сметало му што ћелија гледа на гробље

Чаба Дер је иначе досад већ неколико пута премештан јер је сам то тражио.

Једном се успротивио јер му је ц́елија била окренута ка гробљу, други пут је мислио да у ћелију може да се пуца споља због чега противници из подземлја могу лако да га убију.

- Његова ц́елија покривена је камерама, видео снимак инцидента постоји, али ја га још нисам видео. На основу тога што је мој штићеник ударио другог затвореника, против њега може да се покрене дисциплински поступак, па чак и кривични због лакше телесне повреде. Казнено-поправни завод требало је да се побрине да притвореници којима је повец́ан ризик од заједничког стварања било каквих проблема не буду смештени у исту ћелију - рекао је Гуљаш.

Адвокат је додао да је и сам Дер својевремено био злостављан, због чега је посебно осетљив на ту тему, а наводно је желео да донира милион форинти организацијама које штите жртве породичног насиља, али му то није било дозвољено.

Дер је изјавио  раније у видео-интервјуу, који је из затвора дао за мађарску телевизију, да је учесник крвавог рата који букти већ неколико година у балканском подземлју.

Према писању мађарских медија Дер се доводи у везу са још 12 ликвидација широм Европе.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)