ИЗА РЕШЕТАКА И ПРИПАДНИК ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Детаљи спектакуларне акције хапшења криминалне групе

Новости онлине

29. 12. 2020. у 09:28

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова ухапсили су јуче осам припадника, како се сумња, организоване криминалне групе у спектакуларној акцији.

ИЗА РЕШЕТАКА И ПРИПАДНИК ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Детаљи спектакуларне акције хапшења криминалне групе

Фото: Муп РС

Поред вође групе Л. Ф. (53) из Бујановца, ухапшени су и чланови А. Н. (33), М. Ж. (37), Н. П. (44) припадник Војске Србије, М. Ј. (37), Ђ. М. (36), М. П. (31) и М. П. (31).

На терет им се ставља да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У претходном периоду, током трајања акције, заплењено је укупно 333 килограма марихуане, па су кривичном пријавом обухваћена још три члана организоване криминалне групе М. Г, Ж. В. и полицијски службеник Ј. Б, који се терете за иста кривична дела и они се налазе у притвору.

Осумњичени се терете да су, под организацијом Л. Ф. транспортовали више стотина килограма марихуане са територије КиМ на територију Бујановца и Ниша, где су је, како се сумња, складиштили ради даље продаје широм Србије.

Сумња се да су са Косова и Метохије осумњичени пребацивали марихуану користећи алтернативне прелазе до складишта у околини Бујановца или Ниша, након чега су је транспортовали својим купцима уз помоћ, како се сумња, војника и полицијског службеника.

Такође, полиција је код чланова организоване криминалне групе нашла неколико пиштоља приликом претреса станова које су они користили.

Акцију су извели Припадници Министарства унутрашњих послова и Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, Жандармеријом и полицијским службеницима ПУ Врање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)