ТЕРАЛИ ГА ДА ПРИЗНА ДА ЈЕ САРАЂИВАО СА ВУЧИЋЕВИМ БРАТОМ И ВЕСЕЛИНОВИЋЕМ Колувија пред Специјалним судом: Нисам хтео да лажем о Андреју

Н. Б.

28. 12. 2020. у 20:32

ОСПОРАВАМ да сам неовлашћено производио дрогу, да сам организовао криминалну групу, да сам издавао наређења, инсталирао опрему, да сам држао дрогу. Оспоравам све из оптужнице, осим мојих личних података. Ова оптужница је монтирана. Разне интересне групе стоје иза случаја. За све што смо радили, имали смо неопходне дозволе надлежних министарстава и МУП је био обевештен о свему. Ја сам на мети само зато јер су код мене долазили политичари и амбасадори.

ТЕРАЛИ ГА ДА ПРИЗНА ДА ЈЕ САРАЂИВАО СА ВУЧИЋЕВИМ БРАТОМ И ВЕСЕЛИНОВИЋЕМ Колувија пред Специјалним судом: Нисам хтео да лажем о Андреју

Фото:

Овим речима у понедељак се трочланом већу Специјалног суда у Београду обратио Предраг Колувија, већински власник Пољопривредног добра "Јовањица", оптужен да је организовао криминалну групу, чији су чланови на имању надомак Старе Пазове узгајали марихуану. Поред њега, Тужилаштво терети још девет особа, а након њиховог хапшења у новембру прошле године саопштено је да је заплењена велика количина наркотика.

- Када сам 2001. из Немачке где сам рођен и одрастао, стигао у Србију, дошао сам на идеју да развијем органску производњу. Желео сам да та пословна идеја допринесе повратку људи на село. Хтео сам да направимо први православни прехрамбени стандард, тако сам и основао "Јовањицу" - казао је Колувија.

Оптужени је казао и да се интересовао које су могућности за узгој индустријске конопље и да је тако 2019. започео сарадњу са фирмом "Супериор". Истакао је и да је одбрана доставила све доказе о томе да се производња на "Јовањици" обављала на законит начин.

Колувија је рекао да је ухапшен 13. новембра прошле године када је кренуо на пословни пут у Македонију. Према његовим речима, инспектори су му се подсмевали говорећи му да "зове тадашњег министра полиције Небојшу Стефановића, док још може":

- Не знам шта је то требало да значи, ја нисам пријатељ са њим. Током саслушања у полицији питали су ме за Зорана Бабића, да ли га знам и шта је радио на имању. Рекао сам да га нисам знао пре тога и да је на имање дошао да би га обишао. Питали су ме и шта петљам са Александром Вулином, али и са директором БИА и да ли ја њему носим паре. Нудили су ми и да сарађујем са полицијом, да постанем њихов сарадник. Начелник оперативе у МУП Душан Митић ме је терао да признам да сам радио са Андрејем Вучићем и Звонком Веселиновићем. Нисам пристао да лажно сведочим против Андреја Вучића.

Колувија је поред тога тврдио и да су неки моћници из иностранства, који су, како је казао, повезани са Американцима, надгледали његово имање. Истакао је и да је уочи хапшења на њега вршен притисак да прода "Јовањицу".

ПЛАНИРАЛИ ПИВО ОД КОНОПЉЕ

ОПТУЖЕНИ Колувија је рекао да је приликом претреса, између осталог, заплењен и биљни отпад. И то је, како је казао, полиција представила као велики успех МУП. Поред тога, навео је и да су са једном приватном фирмом имали у плану да праве органско пиво од конопље, истичући да су полицајци запленили и листове конопље које су оставили за производњу пива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)