ИЗ ХЕКЛЕРА ПУЦАО У НИКОЧЕВИЋА: У току потрага за наводним припадником кавачког клана

С.Ђ.

28. 12. 2020. у 17:48

Служебници сектора за борбу против организованог криминала и корупције заједно са колегама из подгоричке полиције расветли су покушај убиства Муја Никочевића из јануара ове године.

ИЗ ХЕКЛЕРА ПУЦАО У НИКОЧЕВИЋА: У току потрага за наводним припадником кавачког клана

Фото: Депозит

Како сазнајемо, као особа која је подгоричком насељу Коник из хеклера пуцао у правцу Никочевића, осумњичен је 34.годишњи Подгоричанин Марко Килибарда који опнаводно важи за припадника кавачког криминалног клана и који се тренутно налази у бекству.

Да је овај покушај убиства расветљен потврђено је и званично из полиције:

"Досадашња истрага и прикупљени докази указују на основану сумњу да је осумњичениК.М. са директним умишљајем покушао да лиши живота М.Н. из Подгорице, на начин што се, како се сумња, 26. јануара 2020. године, наоружан ватреним оружјем – аутомат Хецклер Коцх модел ЕН – МП5 калибра 9x19 мм, избрушеног фабричког броја, довезао у улицу Косте Рацина у Подгорици, управљајући са возилом марке „Форд Галаxy" на којем су биле истакнуте фаслификоване регистарстке ознаке.

Осумњичени је, сумња се, возило зауставио на дијелу пута поред моста на Рибници, где је заузео погодну позицију и око 21,35 часова,када је оштећени М.Н. Наилазио својим возилом из супротног правца, из заседе пришао возилу оштећеног и у његовом правцу из ватреног оружја испалио најмање 15 пројектила, којом приликом је више пројектила погодило оштећеног притом му наносећи тешке телесне повреде, наводи се у саопштењу.

Након извршеног кривичног дела осумњичени је с лица места побегао кроз насеља Коник и Стари Аеродром, те доласком у близини сточне пијаце на

Ћемовском пољу, убрзивачем пожара полива возило, оружје као и друге предмете и трагове који су коришћени и који су проистекли из наведеног кривичног дела, након чега је побегао.

Током увиђаја, у аутомобилу је пронађено оружје из којег је Килибарда пуцао у Никочевића, а који оперативно важи за особу блиску шкаљарској криминалној групи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)