БАНЕ ВИДАКОВИЋ НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ: Данас почиње суђење, глумцу прети 12 година робије

Танјуг

24. 12. 2020. у 07:39

У ВИШЕМ суду у Београду данас треба да почне суђење глумцу Бранку Видаковићу, поводом оптужби за недозвољено држање дроге, за личну употребу.

БАНЕ ВИДАКОВИЋ НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ: Данас почиње суђење, глумцу прети 12 година робије

Фото: К.Михајловић

У овом случају са Видаковићем оптужен је и И.М, али за теже кривично дело које се тиче препродаје дроге.

Обојица ће се данас наћи на оптуженичкој клупи, пошто је прошле седмице суд одбацио споразум о признању кривичног дела између Видаковића и Вишег јавног тужилаштва, јер није садржао све критеријуме прописане Закоником о кривичном поступку.

Да је суд овај споразум потврдио, Видаковићу се не би судило, већ би му суд изрекао пресуду са казном из споразума са Тужилаштвом.

Глумац се терети за држање дроге за личну употребу, за шта му прети новчана казна или затвор до три године.

И.М. је оптужен због препродаје дроге, односно за много теже кривично дело - неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, за које је запрећена казна затвора од три до 12 година.

Видаковић и И.М. били су ухапшени 17. јула када је полиција код њих пронашла 20 грама хероина који је био сакривен у медицинској заштитној масци И. М. у тренутку када су, како су тада пренели медији, сели у аутомобли "форд" и покушали да побегну полицијској патроли.

Током претреса стана на Врачару, у којем живи познати глумац, инспектори су пронашли две вагице и још 10 грама наркотика.

У првој фази обојица су била осумњичена за диловање хероина, али је истрагом утврђено да је глумац дрогу користио за личне потребе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КУПИЋЕМО И БРЕНЕР И НОВА КЛЕШТА: Шокантна преписка са Скај апликације Беливуковог клана