ПОРУКА У ЧИТУЉАМА ЗА РОГАНОВИЋА Шта значе речи Звицера упућене мртвом другу: "Је ли ти лакше ранама, Орле и Витеже?"

З. У.

23. 12. 2020. у 09:43

ДВЕМА читуљама, које су јуче освануле као подсећање на сурово убиство Владимира Рогановића (32) у Бечу, 21. децембра 2018. године, према речима извора "Новости" из безбедносних структура, шаље се и порука да смрт овог младића, кога су повезивали са "кавачким кланом", неће проћи некажњено.

ПОРУКА У ЧИТУЉАМА ЗА РОГАНОВИЋА Шта значе речи Звицера упућене мртвом другу: Је ли ти лакше ранама, Орле и Витеже?

Фото: Новости

- До сада се најмање четири ликвидације везују за убиство овог Новљанина - наводи наш саговорник. - Реч је о злочину у ресторану у Атини, јануара ове године, када су усмрћени челници "шкаљарског клана" Игор Дедовић и Стеван Стаматовић, али и смакнућу 23. јула почињеном на Крфу. Тамо су ликвидирани Алан Кожар и Дамир Хаџић.

Поред ове четворице, сумња се да је још неколико особа изгубило главе због смрти Рогановића, али и тешког рањавања Радоја Звицера, за кога се сумња да је један од вођа "кавчана", у Украјини 26. маја ове године.

- Звицер је јако био везан за Владу Рогановића - каже наш извор.- Од почетка се сумњало да је масакр у Атини освета за Беч. Знала је то и супротстављена екипа, па је организовала његову ликвидацију у Кијеву. Он је тешко рањен, али се опоравио, а онда је уследио крвави контраудар на Крфу два месеца касније.

Фото: Новости

У читуљи на целој страни "Новости" Звицер се обраћа Рогановићу следећим речима:

- Вило! Је ли ти лакше ранама, Орле и Витеже?

У другој читуљи, опет на целој страни, особа потписана са Бата (сумња се да је реч о његовом брату од стрица Душку, који је у покушају убиства остао без обе ноге) наводи:

- Две године су прошле, надам се да почиваш у миру!

Владимир Рогановић убијен је док је у друштву Стефана Вилотијевића (25) из Новог Сада, званог Мали Кићун, и једног Београђанина, који је имао фалш документа, излазио из ресторана. Приликом напада, у оближњем хаустору, Новљанин је убијен, а Новосађанин рањен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)