УРЕДНО ЈЕ ПЛАЋАО РАЧУНЕ: Како је хапшењем сликара српског порекла откривена дрога вредна 18 милиона канадских долара (ФОТО)

Танјуг

18. 12. 2020. у 23:47

ДАНИЈЕЛ Дубајић (45) из Торонта суочава се са 78 тачака оптужнице, након што је полиција саопштила да му је запленила дрогу вредну више од 18 милиона канадских долара (181 килограм дроге) и 65 комада оружја у његовом стану прошлог месеца, што је највећа заплена у једном дану.

УРЕДНО ЈЕ ПЛАЋАО РАЧУНЕ: Како је хапшењем сликара српског порекла откривена дрога вредна 18 милиона канадских долара (ФОТО)

Фото: Принтскрин Твитер

"Претпостављамо да су ови пиштољи намењени за уличне банде и да су као такви представљали значајну претњу јавној безбедности за све наше заједнице", рекао је поручник полиције Торонта Доменик Синополи, а пренео ЦТВ њуз Торонто.

Истрага је покренута раније ове године када су полицајци који су радили на случају сазнали да се у том делу Торонта одвија трговина дрогом.

Полицајцима је било јасно да постоји могуће диловање дроге близу Парклоун и Бери роудса у Етобикоуку, додаје поручник.

"Ово је врло миран и угледан крај Торонтоа, у којем су куће одвојене једна од друге, ту има и зграда са врло мало станова, као и паркова, игралишта за децу и основних школа", рекао је инспектор Тим Кроунс.

Када су осумњиченом упали у стан, сазнали су да је у питању Данијел Дубајић, који је био пријављен као станар зграде.

"Инспектори су ми рекли да је био врло смирен, да је сарађивао и да није много тога рекао, као и да је знао да ће једном доћи овакав дан", додао је Кроунс.

Власник стана Џо Бејкс рекао је за ЦТВ њуз Торонто да је Дубајић тамо живео 22 године и да је био сликар, те да је плаћао све на време.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)