ПРЕСУДА СЕКУЛОВИЋУ У СРЕДУ: Завршено суђење за троструко убиство на Видиковцу

С. Ј. М.

18. 12. 2020. у 15:27

ИЗРИЦАЊЕ првостепене пресуде у поновљеном поступку власнику фирме "С компани" Бранку Секуловићу за троструко убиство на Видиковцу пре 13 година заказано је за среду.

ПРЕСУДА СЕКУЛОВИЋУ У СРЕДУ: Завршено суђење за троструко убиство на Видиковцу

Фото: Архива

Он је већ једном првостепено осуђен за убиства Владимира Самарџића, Душана Пејовића и Дарка Живановића на 35 година затвора, али је Апелациони суд укинуо ту пресуду и наложио да се суђење понови.

Заменик тужиоца затражио је јуче да се он огласи кривим и најстроже казни и да му се продужи притвор. Како је навео у завршној речи без дилеме је утврђено да је оптужени извршио тешко убиство и при томе испољио висок степен безобзирности и злочиначке воље. При томе, како је нагласио, једну од жртава није ни познавао.

С друге стране одбрана је тражила да се Секуловић ослободи, јер како је рекао његов бранилац Слободан Ружић не постоји ниједан директан доказ да је извршио троструко убиство.

- Форензичари су утврдили да није пуцано из пиштоља који је Секуловић легално имао - навео је Ружић. - Такође, суд би морао да узме у обзир да су они оптуженог дуже време рекетирали, да је од њих узео новац са зеленашком каматом, да су га тукли, претили му и да је он све време страховао за свој и животе своје породице. Није ми јасно зашто то суд раније није хтео да препозна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)