ПЉАЧКАЛА КОМШИНИЦУ, ПА ЈЕ УСМРТИЛА СЕКИРОМ: Расветљено свирепо убиство Иванке Рашковић (78) у селу Прово код Владимирца

А. ДЕЛИЋ

11. 12. 2020. у 23:00

ПОЛИЦИЈА је у четвртак касно увече ухапсила Слађану Р. (41) из села Прово код Владимираца због сумње да је ударцима секиром у потиљак усмртила своју комшиницу, девизну пензионерку Иванку Рашковић (78).

ПЉАЧКАЛА КОМШИНИЦУ, ПА ЈЕ УСМРТИЛА СЕКИРОМ: Расветљено свирепо убиство Иванке Рашковић (78) у селу Прово код Владимирца

Фото приватна архива

Како "Новости" сазнају, она је у првом исказу полицији, у присуству браниоца, већ признала дело.

Слађана је, у ноћи између уторка и среде, кроз мали прозор упала у кућу старице, коју је добро познавала и знала је да има новца, јер је дуго радила у Аустрији. Вероватно је била превише бучна у претресању собе, али и нервозна јер није успевала да нађе плен, па се пензионерка вероватно пробудила и затекла је у преметачини.

- Дограбила је секиру, коју је сама донела у кућу и ударила Иванку у потиљак, о чему сведочи огромна рана - прича наш извор из истраге.

- Нанела јој је још неколико удараца у пределу главе, а онда побегла са нешто новца који је пронашла.

"МЕРДЕВИНЕ" у кућу кроз прозор, Фото А. Д.

Злочин је, у среду око 17 часова, открио први комшија, који је на молбу Иванкине сестре дошао да види зашто се пензионерка читав дан не јавља на телефон. Пронашао је комшиницу поред кревета у локви крви и позвао полицију, а истражитељи су брзо уочили трагове, јер Слађана није ни покушала да их скрива.

САХРАНА

ИВАНКА Рашковић сахрањена је јуче на месном гробљу у Прову, у присуству пријатеља и сина који је допутовао из Аустрије, где живи и ради. Мештани кажу да је Иванка била ведра и чила, и да ће им много недостајати.

Иначе, Слађана је у селу позната по крађама, а мештани отворено причају да нема куће у коју није упадала и односила шта стигне - новац и накит, али и храну из замрзивача, месо из пушнице... Последњих пет година, кажу, константно је харала по домаћинствима и нико јој ништа није могао.

- Осумњичена има супруга, вредног домаћина и земљорадника. Кад би он чуо шта је опет украла, човек би ишао да враћа ствари и извињава се. Али, причало се недавно да су им и брачни односи доведени у питање јер он више није могао да трпи - прича нам један мештанин Прова.

Полиција је у дому Иванке Рашковић затекла испретуране ствари, а претресом је откривена већа количина новца, коју Слађана очигледно није успела да нађе. Ухапшена ће бити саслушана данас у Вишем јавном тужилаштву у Шапцу, али су истражитељи већ завршили највећи део посла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)