ДРАМА КОД ЛОЗНИЦЕ: Син извршио самоубиство, а отац прети полицајцу да ће убити њега и породицу јер му је угатао

В. МИТРИЋ

26. 11. 2020. у 08:45

ЛОЗНИЧКА полиција је одредила полицијско задржавање до 48 часова М. П. (55) из Лешнице због сумње да је претио овдашњем полицајцу Р. Ц. да ће убити њега и његове најближе - сазнају „Новости“ у полицији.

ДРАМА КОД ЛОЗНИЦЕ: Син извршио самоубиство, а отац прети полицајцу да ће убити њега и породицу јер му је угатао

Фото: В. Митрић

После привођења у полицијску станицу, М.П.(55) је одведен у болницу на преглед. Осумњичени ће бити доведен код дежурног тужиоца, а онда ће судија за предходни поступак да одлучи да ли ће да му одреди притвор, евентуално упућивање на лечење, или ће предмет да иде у такозвану редовну процедуру.

Неколико дана раније, син осумњиченог се убио у породичној кући. Званично још нема речи о мотивима због којих се младић, који никад није био конфликтан, одлучио на тај корак.

М.П. је, ни мање ни више, једног од најискуснијих полицајаца у крају, кога зна од малих ногу и кога је дуго поштовао, отпужио да му је угатао да изгуби сина! То му је рекао позваши га телефоном, што је чула и супруга полицајца, иначе психолог.

Током привођења у Полицијску станицу Лозница, у присуству адвоката који га је смиривао, изражавао је гнев, мржњу и агресивност према полицајцу коме је претио.

“НАМЕШТАЈУ МУ ДА МУ НЕ ИДЕ ПОСАО”

И раније, како сазнајемо, осумњичени се жалио како му, наводно неки „намештају“ уз помоћ врачара и гатара, па му посао, иначе трговина, не иду како би он желео.

Ово је, нажалост, само један у низу примера како долази до тешких сукоба међу људима, када иду да траже помоћ „више силе”.

Извесни гатар из околине Бијељине недавно је „завио у црно“ засеок у селу Руњанима, код Лознице. Мештане, иначе рођаке, који су били пример најсложнијих и најсолидарнијих људи, учинио је највећим непријатељима, због чега је изгубљен један људски живот! Варао је месецима и образоване људе. Неки су тражили да им каже ко им је украо бебу, неки тражили помоћ за оболеле, за сукобе у ужој и широј породици, као и за посао. Жалосно је што је међу онима који су му се обратило било и полицајаца!

Фото: В. Митрић

Лешница

УЗЕО МИЛИОН ЕВРА, РОБИЈАО, ПА НАСТАВИО ДА ГАТА

Што је најгоре, овај преварант је успео да настави гатање, мада је опште познато да је разним преварама и подвалама преварио људе за више о милион евра, због чега је одлежао и вишегодишњу робију.

У оближњој Поцерини гатар слично чини и говори људима ко им намешта и врача, оптужујући тако невине људе из њиховог окружења. Несрећни људи, посебно необразовани, падају у замке, па ионако тешке муке додатно компликују. Један од „пацијената“ је, из чиста мира, изударао девојку, сматрајући да му она подмеће чини...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Jugoslav

26.11.2020. 10:01

Gatanje i vtracanje obicno je bilo prisutno u prostim sredinama, ali i to se osavremenilo, pa se gatari i vracari spremilii za delovanje medju civilizovanijim svetom. Gatanje i vracanje su prisutni u covecanstvu otkad je prisutna i religija i od njih se covek ne moze osloboditi, a jednako su korisne te vecite prevare.