МИРКОВИЋА ПРАТИЛИ МЕСЕЦ ДАНА ПРЕ УБИСТВА: Саслушани осумњичени за ликвидацију у Белвилу - познати и нови детаљи!

Новости онлине

22. 11. 2020. у 18:36

ДАНАС је у Вишем јавном тужилаштву у Београду, поводом убистава извршеног дана 12.11.20. године, у насељу Белвил над оштећеним, а сада покојним Бојаном Мирковићем, обављено саслушање два лица, Б.К. и И.Н.

МИРКОВИЋА ПРАТИЛИ МЕСЕЦ ДАНА ПРЕ УБИСТВА: Саслушани осумњичени за ликвидацију у Белвилу - познати и нови детаљи!

Полиција испред зграде у којој се догодило убиство / Фото З. Јовановић

Осумњичени су кривично дело, које је квалификовано као тешко убиство на свиреп и подмукао начин из члана 114 КЗ, извршили у саизвршилаштву са још једним НН лицем чија је идентификација у току.

Осумњичени су у периоду од почетка новембра месеца до дана егзекуције, оштећеног пратили помоћу посебног уређаја како би лоцирали његово кретање, а све то ради извршења кривичног дела и ликвидације сада покојног Бојана Мирковића који је упуцан са најмање осам пројектила. Непосредни извршилац је НН лице које се након  извршења дела са лица места удаљило бициклом.

Осумњичени И.Н.је негирао извршење предметног кривичног дела и даље није износио своју одбрану, а осумњичени Б.К. је изнео своју одбрану и у свему оспорио своје радње извршења.

Предлог за притвор је стављен из свих законских разлога.

Приликом стављања предлога за притвор, јавна тужба је између осталог имала у виду тежину кривичног дела, начин извршења, чињеницу да је дело извршено у току дана, у густо насељеној стамбеној згради, у тренутку када је на том месту циркулисао велики број људи, односно грађана, као и свирепост и подмуклост у начину његовог извршења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)